Budapest on kulttuurin mekka ja herkuttelijan paratiisi. Unkarilaisia makuja on mukava maistella vielä kotonakin. Selvitimme, mitä Unkarin pääkaupungista kannattaa pakata kotiintuomisiksi.

Parikymmentä vuotta Budapestissä asunut Mertsi Lindfors muistaa, että ihastui heti kaupungin  keskieurooppalaiseen tunnelmaan.

– Kaupunki on idän ja lännen välissä ja jumalaisen kaunis jo silloin. Nyt palvelut ovat monipuolistuneet. On tullut paljon kahviloita ja ravintoloita.

Unkarilaiset pitävät kotiruuan tyyppisistä herkuista. Budapest on todellinen kulttuurin mekka kaksine oopperataloineen, museoineen, teattereineen ja monine muine palveluineen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusin taidelaitos on taiteiden palatsi. Ludvigin-museossa puolestaan esitellään nyky- ja vaihtoehtotaidetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kulttuurin lisäksi Budapestissä kannattaa herkutella ruualla, joka on Mertsin mielestä käynyt ravintoloissa keveämmäksi kuin aikaisemmin.

Parilla kympillä loistoateria

Parillakymmenellä eurolla saa kolmen lajin aterian viineineen.

– Unkari on aina ollut hyvä viinimaa. Ilmasto on sopiva ja maaperä vulkaaninen. Viinintuotanto kuuluu EU:n maataloustukien piiriin. Kaikki tuntevat Tokaji-jälkiruokaviinit, mutta täällä saa paljon muitakin erinomaisia viinejä – vaikkapa kotiinviemisiksi.

Tärkeimpiä viinialueita ovat Tokaj, Kunság, Csongrád ja Hajós-Baja, Eger, Villány sekä Szekszárd.

Kylpyjä ja hampaidenhoitoa

Mertsi tuo kotimaahan ystävilleen tuliaisiksi viinin lisäksi myös edullista hanhenmaksaa ja paprikatahnoja. Saattaapa joku saada tuliaisiksi uudelleen muotiin tulleen Matyo-kuvioisen liinan tai paidan.

– Täällä käy paljon suomalaisia. Jotkut tulevat tänne hoidattamaan hampaitaan. Kylpylöissä käyvät lähes kaikki, Mertsi lisää.

Lue lisää Budapestistä ET-lehdestä 6/2015, joka ilmestyy 18. maaliskuuta 2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla