Kaikki Barcelona-oppaat ohjaavat La Boqueriaan, maailman parhaaseen kauppahalliin.
Kaikki Barcelona-oppaat ohjaavat La Boqueriaan, maailman parhaaseen kauppahalliin.

Barcelona hoitaa herkkusuuta cavalla, mustekalalla, oliiveilla ja maitomartineilla. Testasimme kaupungin viisi parasta herkkupaikkaa. Tule ja puserra!

 1. Bohèmic

  Ihanaa perunaa

  Ravalin alue oli takavuosina synninpesän maineessa. Nyt alue on rauhoittunut vaan ei onneksi tylsistynyt. Ravalin pariisilaisbistromaista Bohèmicia vetää punk-henkinen kokki Francesc Gimeno.
  New York Times -lehden mukaan paikka kuuluu Barcelonan kovimpiin herkkukeitaisiin.
  – Olen kokannut monissa Michelin-­ravintoloissa ja perinnekuppiloissa oppiak­seni asioita. Vain osa ideoistani päätyy lautaselle, sillä huhkin yleensä yksin keittiössä ja äitini huolehtii salista. Tärkeintä on, että asiakkaat rakastavat ruokaani. Kanta-asiakkaiden mielestä meille kuuluisi Michelin-tähti, selvittää omintakeiseksi höpöttäjäksi ja Salvador Dalin ihailijaksi paljastuva Francesc Gimeno.

  Lue myös: Euroopasta löytyy matkakohde ylitse muiden


  Simppeli perunaherkku patatas bravas maistuu maagiselta. Näyttävä paistettu hanhenmaksa täytetyn kesäkurpitsankukan kera ja upeasti marinoitu lohi jugurttiliemessä paljastavat, että Gimeno hallitsee täysin myös fine diningin.
  Hyvä syy: Annos maksaa 5–22 e. Seitsemän annoksen herkuttelumenyy, 50 e.
  Bohèmic, Carrer de Manso 42, puh. +34 934 240 628.
  www.bohemicbistro.com

 2. Tickets

  Tapaksia El Bullin veljeksiltä

  Olipa kerran Gironassa ravintola nimeltä El Bulli. Se valittiin monta kertaa maailman parhaaksi. Kolme vuotta sitten paikka suljettiin. Poru oli maailmalla hirmuista. Ravintolaa vetä­neet Ferran ja Albert Adrià eivät siitä välittäneet vaan vetäytyivät miettimään uusia metkuja.
  Tätä nykyä veljeksillä on Barcelonassa puoli tusinaa ravintolaa. Niistä Tickets keskittyy barcelonalaisten suuresti rakastamiin tapaksiin.

  Tyyli ammennetaan sirkusmaailmasta. Ravintolaan tullaan punaista mattoa pitkin, ovimies hymyilee sirkustirehtöörin asuun pukeutuneena.
  Adriàt nousivat maailmanmaineeseen avantgardistisilla kokeiluillaan, joten asiakkaan on turha kuvitella saavansa tavallisia tapaksia.
  Listalla on viisikymmentä vaihtoehtoa pikku­suupaloista dadaistisiin luomuksiin. Maut risteilevät ympäri maailmaa, ja annokset ovat kuin pienoisveistoksia. On suussa poksahtavia oliiveja, syötävää sienimätästä, tonnikala­tuuttia. Harva asia maistuu täällä siltä, miltä näyttää. Välillä salissa kiertää jäätelökärry.
  Hyvä syy:  Luvassa on ikimuistoinen ilta, joka ei vie vararikkoon:
  tapakset 10–20 e.
  Tickets, Avinguda Parar-lel 164.
  www.ticketsbar.es

  Vinkki! Valmismatkoilla riittää kysyntää – katso top 10 -kohteet

 3. Niño Viejo

  Miltä Meksiko oikeasti maistuu?

  Antaa meksikolaiskokki Paco Mendezin julistaa:
  – Taco- ja burritosketjut ympäri maailmaa ovat meksikolaisen ruuan irvi­kuvia. Nyt on aika näyttää, miltä Meksiko oikeasti maistuu.
  Miekkosen puheet voi ottaa tosissaan. Hän johtaa viime syksynä aloitta­nutta meksikolaista katuruokaa tarjoavaa Niño Viejoa ja samassa osoitteessa toimivaa eleganttia Hoja Santaa. Molemmat ravintolat kuuluvat maailman kovimpien kokkiveljesten, Ferran ja Albert Adriàn, omistamaan ravintola­ryppääseen, joten Paco Mendezkään ei voi olla turhan puhuja. Mendez työskenteli monta vuotta Adriànien maailmankuulussa El Bullissa.

  Niño Viejo on yksinkertainen taqueria. Olohuonemainen sisustus tursuaa
  värejä ja hauskoja omituisia yksityiskohtia. Pääasia on tietenkin ruoka sekä
  vaarallisen hyvät tequila- ja mezcal-drinkit. Ruuassa on sen verran chili­potkua ja vahvoja makuja, ettei rahaa kannata haaskata hienoihin viineihin.
  Listalla on parikymmentä pikkuannosta, joita tilataan jaettavaksi ystävien kesken. Palvelu on rentoa ja osaavaa. Lapan tortillan päälle savustettua possun­niskaa, ahmin mustekalaleipää ja dippaan leipää sulaan juustosalsaan.
  Hyvä syy: Ruoka on järisyttävän maukasta ja taitavasti tehtyä. Vatsa täyttyy alta 40 euron. Viva Mexico!
  Niño Viejo, Avenida Mistral 54, puh. +34 933 482 194.
  www.ninoviejo.es

  Katso kuvat: Suomalaiset ostivat suklaatehtaan Las Palmasista

 4. Milk

  Yön ja aamun pelastaja

  Barri Gòthicin kapeat kujat ovat kuin kuuluisa Forrest Gumpin suklaarasia: koskaan ei tiedä, mitä sieltä löytää. Kymmenvuotias Milk on yksi iloisista yllätyksistä. Huomaamaton baari paljastuu kekseliäästi sisustetuksi, kodikkaaksi drinkkibaariksi. Drinkin saa jo viidellä eurolla, Absolut-vodkaa saa myös raakana.
  Milk yllättää myös hyvällä purtavalla.

  Raaka-aineet haetaan joka aamu La Boquerian kauppahallista. Istun loppuillasta baaritiskin viereen ja tilaan talon erikoisuuden, Milk Martinin. Vieressä
  istuva rouva paljastuu osan vuodesta Barcelonassa asuvaksi ruotsittareksi.
  – Paikalliset boheemit tulevat tänne lasilliselle, ja meno on sen mukaista.
  Itse aloitan aamunikin täällä, nainen paljastaa. Absolut-vodkaa saa raakana.
  Yritän seuraavana aamuna tankkaamaan mutta myöhästyn. Tupa on jo täynnä tyytyväisiä mustikkapannu­kakkujen ja munakkaiden mutustajia.
  Hyvä syy: Brunssi on Barcelonan parhaita, noin 10 euroa. Jotta mahdut mukaan, saavu paikalle heti aamuyhdeksältä.
  Milk, Gignas 21.
  www.milkbarcelona.com

 5. La Boqueria

  Hallista cavaa ja navajoja

  La Boqueria -kauppahallin vilinä ja silmiä hivelevä tarjonta ovat uniikki elämys. Halli on parhaimmillaan heti aamusta, kun kokit vaeltelevat käytävillä täyttämässä ostoskorejaan.
  Heti pääsisäänkäynnistä oikealle sijaitsee legendaarinen Pinotxo, jonka tiskin takana häärää aina iloisesti virnistävä herra, nykyään jo kahdeksankymppinen  Joan Bayén alias senor Pinocchio. Jos tiskille mahtuu, mene! Kahvi on hyvää, perunamunakas muhevaa ja nisu uunituore.

  Kojujen seassa kiertely herauttaa veden kielelle. Universal Kioskin
  baarijakkaralla kannattaa tilata lasi kuplivaa cavaa ja lautasellinen meren aarteita, grillissä nopeasti kypsennettyjä sikarinmuotoisia partaveitsisimpukoita, navajoja.
  Hyvä syy:  Kyseessä on maailman kaikkien kauppahallien äiti, jonka kasvatusfilosofia näkyy, kuuluu, tuoksuu ja maistuu:
  onni on yllättävän yksinkertaista.
  Mercat de la Boqueria, Plaça de la Boqueria, Ramblas.
  www.boqueria.info

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla