Espanjan pääkaupunki tarjoaa valtavat kulttuuri- ja shoppailumahdollisuudet. Nämä kaksi viihdykettä voi hyvin yhdistää, kun kiertää kaupungin musiikkikaupat.

 • 1. Pieni liike, mahtavat soundit

  Union musicalin ulko-ovella tervehtii Kissin kitaristi Tommy Thayer. Tosin ikävä kyllä pahvisena. Thayer toivottaa sisään liikkeeseen, jossa aika pieneen tilaan on saatu hyvä valikoima erilaisia soittimia. Soittimia saa testailla vapaasti, mutta koska liike on pieni, on sieltä vaikea löytää kivaa nurkkausta soittamiseen. Ja kun ei ole tuoliakaan saatavilla, esimerkiksi painavan mandoliinin testaamiseen väsyy aika nopeasti. Mutta soundit ovat todella mahtavat!
  Union musical espanola. Carrera de San Jerónimo, 26

 • 2. Iso liike, isot harput

  Mundimusica on iso musiikkiliike pienen sivukadun varrella. Isoon näyteikkunaan on koottu hauska ja iso valikoima erilaisia soittimia.
  Kun liikkeeseen astuu sisään, voi ensimmäisenä hämmästellä pitkää isokokoisten harppujen riviä. En ole koskaan nähnyt näitä isoja kielisoittimia myytävänä Suomen musakaupoissa. Tästä liikkeestä löytyykin kaikki mahdolliset soittimet, ja ne on aseteltuna kivasti ja väljästi.
  Soittimia saa testailla vapaasti ja penkkejä on laitettu ympäri liikettä juuri tätä tarkoitusta varten. Henkilökunta tekee omia juttujaan eikä tuppaudu tarjoamaan apuansa, mutta jos apua menee pyytämään, saa heiltä loistavaa palvelua.
  Sekin yksi myyjä, joka ei osannut hyvin englantia, käytti viestittelyyn piirtämistä – ja hyvin tulimme juttuun. Tässä liikkeessä voisin helposti viettää tuntikausia. Mundimusica. Calle del Espejo, 4

 • 3. Si, sanoo iloinen kitaranrakentaja

  Kitaranrakentaja Mariano Condella on oma paja ja liike Madridin sivukadulla, lähellä Opera-metroasemaa. Mariano Conde rakentaa erilaisia akustisia kitaroita aina klassisista kitaroista flamencokitaroihin.
  Kysyin Marianolta, saanko seurata hänen työskentelyään ja ottaa pari kuvaa. Mariano vastasi espanjalaisten iloiseen tapaan ”si s si” ennen kuin sain edes lausetta lopetettua.
  Rakennan itsekin parhaillaan sähkökitaraa, joten Marianon työkalut olivat tuttuja. Oli todella upeaa seurata taitavan kitaranrakentajan työtä ja lopputulosta, sitä miten jokaisesta kitarasta tulee ainutlaatuinen.  
  Mariano Conde. Calle Amnistía, 1

 • 4. Flamencoa sinnikkäälle koputtajalle

  El Flamenco Vive on flamencoon erikoistunut liike. Siellä on kitaroita, asuja ja kenkiä ja valtava cd-valikoima espanjalaista klassista kitaramusiikkia. Liikkeeseen on kerätty kaikkea muutakin museokamaa.
  Liike on tosi pieni ja ovikin oli lukossa, joten kannattaa vaan koputella oveen, niin omistaja avaa sen. Kysyin myyjältä, mikä olisi aloittelevalle flamencokitaristille sopivaa kuunneltavaa ja hän ehdotti kitaristi Paco de Lucían biisejä.
  Paco de Lucía yhdistelee perinteiseen flamencoon jazzjuttuja.
  Kauppa on vähän hankalassa paikassa monen mutkan takana, joten etsimiseen kannattaa varata aikaa. Mutta sivukaduilla on paljon mukavaa nähtävää, joten kannattaa kävellä. 
  El Flamenco Vive, Calle Conde de Lemos 7

 • 5. Nälkäisen rokkarin valinta

  Hard Rock Café on teemaravintolaketju, jonka ensimmäinen liike avattiin Lontoossa 1971. Suomeen ensimmäinen Hard Rock Cafe avattiin lokakuussa 2012.  Hard Rock Cafen yhteydessä on aina myös liike, jossa myydään Hard Rock Cafe -teemaan sopivia vaatteita ja asusteita. Liikkeitä on yli 50 maassa.
  Madridin Hard Rock Cafesta löytyy paljon kiinnostavia muistoesineitä. Seiniä koristaa tunnettujen kitaristien kitaroita. Itseäni ilahdutti eniten Kissin kitaristin Paul Stanleyn kitarat!
  Alakerrassa on paljon näyttelytilaa ja siellä on näytillä esimerkiksi Black Sabbathin kitaristin Tony Iommin ja Beatlesin John Lennonin takit. Hard Rock Cafen ravintolapuolella on saatavilla muun muassa todella herkullisia hampurilaisia, salaatteja, kanankoipia ja leipiä. Hard Rock Cafen hampurilaiset ovat jo käsite. Ne ovat siis jo herkullisuutensa ja kokonsa puolesta ihan jotain muuta kuin pikaruokapaikkojen vastaavat.
  Hard Rock Cafe.  Paseo de la Castellana, 2

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jutun kirjoittajasta

Moi, olen Tuure Äikäs ja olen Kaitaan koulun 8. luokalla.

Nyt olen täällä Sanomassa tutustumassa työelämään eli TETissä.

Aloitin kitaran soiton 6-vuotiaan, kun olin ensin soittanut vuoden kanteletta. Käyn kitaratunneilla ja soittelen kavereiden kanssa. Tykkään valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta. Lisäksi pidän matkustamisesta, joten ET-lehden ja Matkaoppaan tekemiseen on erittäin kiinnostavaa tutustua. Kiva, kun pääsin tänne!

Sisältö jatkuu mainoksen alla