Moni pähkäilee nyt: mitä pakata aurinkolomalle mukaan? Matkaoppaat paljastavat, minkä tavaran unohtuminen suututtaa matkalla.

1. Auringonottovarusteet

Aurinkovoide ja -meikit, aurinkolasit, uimapuku sekä rantasandaalit on helppo ostaa lomakohteesta, mutta ne köyhdyttävät lomailijan kukkaroa turhaan. Kotona ei tarvita tuplavarusteita, eikä kosmetiikka säily esimerkiksi seuraavalle lomalle.

2. Lääkkeet

Lääkkeiden hankkiminen lomakohteessa voi olla erittäin vaivalloista. Resepti- ja allergialääkkeiden unohtaminen kotiin saattaa jopa hengenvaarallista. Lue tästä ET-lehden jutusta lisää, mitä matka-apteekkiin kannattaa sisällyttää.

3. Matkavakuutus

Turvattomuuden tunne ei edesauta lomamielen saavuttamista. Odottamattoman onnettomuuden tai sairastumisen jälkeen voi tulla isokin lasku. Mutta niistä selviää, kun matkavakuutus on takataskussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Silmälasit ja piilolinssit

Matka voi mennä ikävästi pieleen, jos ei näe ruokalistoja tai muita tarpeellisia lomakohteen tekstejä. Ota siis kaikki näköön liittyvä mukaan jo kotoa. Ulkomailla näitä on vaikea metsästää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Puhelimen laturi

Kun pakkaat laturin, muista myös kännykkäsi. Tavoitettavissa oleminen loman aikana voi aiheuttaa turhaa stressiä, mutta älypuhelimesta voi olla myös hyötyä. Vaikka kamera unohtuisikin kotiin, voi puhelimen kameralla helposti ikuistaa lomamuistot.

6. Parranajokone

Lomasänki – kuka sellaisen haluaa tosissaan? Se voi kuulostaa houkuttelevalta, mutta useamman päivän kasvanut, rehottava parta saattaa muuttaa mielen, joten parranajokone on hyvä pakata mukaan varmuuden varaksi.

Lähde: Lomamatkat Oy:n matkaoppaat

Minulla on yleensä aina matkoilla mukana  varalasit. Vaan eipä ollut silloin kun kävelin päin hotellin lasiovea niin että kopsahti. Ensimmäinen ajatukseni oli jotta eihän vain kukaan huomannut.. Komea kuhmuhan siitä otikkoon nousi ja rillit menivät vinksin vonksin. Lomakylä oli niin pieni ettei siellä ollut optikkoa joten kovin kiusallista oli kulkea loppuloma vinkuraisilla rilleillä varsinkin kun niissä oli kaksiteholinssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla