Kuva Markku Ellala
Kuva Markku Ellala

Egypti on vuoden 2015 matkamessujen yhteistyökumppani ja yllättää osastollaan.

Matkamessut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 16.–18. tammikuuta 2015.

Messuille on tulossa lähes 80 maata, ja messujen vuoden 2015 tärkein yhteistyökumppani on Egypti.

Mitä Egypti tarjoaa osastollaan?

Egyptin osastolle 6b101 tulee tarkka kopio alkuperäisestä Faarao Tutankhamonin kultaisesta kuolinnaamiosta. Naamio on ollut aiemmin esillä Egyptin aarteet -näyttelyssä ja siinä on aito kultaus. Naamiota saa valokuvata.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Faarao-teema jatkuu Facebook-kisana: Egyptin osastolla voi eläytyä faaraoiden aikaiseen elämään pukeutumalla sen ajan asuun ja julkaisemalla kuvan itsestään Koe Egypti -sivulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tanouraa ja herkkuja

Osastolla esitetään joka messupäivä pyörivää tanoura-tanssia ja egyptiläistä kansantanssia. Tanssijat kertovat tanssien taustoista ja messuvieras voi itsekin kokeilla tanouraa.

Lisähoukuttimena osastolla järjestetään kilpailu, jonka palkintona on kahden hengen lomamatka Egyptiin.

Kohdemaan tunnelmaan voi virittäytyä maistelemalla messuilla egyptiläisiä pieniä herkkuja, joita tarjotaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 12.30-14.

Facebook-sivu Koe Egypti

Lisätietoa matkamessuista

Innoissani olen. Tuon naamion olen nähnyt Villa Royalissa Egyptin aarteet näyttelyssä. Siellä oli myös monta muuta kopiota Kairon museon aarteista. Pitäisi tarkistaa onko Matkamessuilla mahdollista tavata myös Velin matkojen Veli Kilpinen, tuo legendaarinen Egyptin matkojen opas. Egyptin kuume nousee, ei vielä tänä talvikautena, mutta.....

Mikä ihana yllätys! Käyn matkamessuilla melkein joka vuosi. Viime vuosina Egyptin osasto on ollut pettymys. Sinne kohdistuvaa matkailua ei ole edistetty laisinkaan. Muistan, että 90-luvulla osastolla tarjoiltiin maistiaisina eygptiliäistä ruokaa ja tänä vuonna on mahdollisuus kokea samaa.

Jos ei muusta syystä ole kiinnostunut niin Tutankhamonin kuolinnaamiota (tekosellaista) kannattaa ainakin käydä vilkaisemassa. Ajatella, että ALKUPERÄINEN ON KULLASTA. Kairon egyptiläisessä museossa sen kuvaaminen on kielletty mutta nyt pääsee napaamaan kuvan kopiosta.

Mökinmuori! Mitäs tuumaat...?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla