Koulujen syysloma lokakuussa lisää ruuhkia lentoasemilla. Minne lennetään eniten?

Meneillään oleva syyslomakausi näkyy lentomatkustajien määrissä suomalaisilla lentoasemilla. Erityisesti viikonloppuisin lentoasemat ovat normaalia vilkkaampia, kertoo Satu Haataja Finnairin viestinnästä.

Helsingin lentoasemaa lomalaiset kuormittavat ainakin vielä ensi viikonloppuna, ja matkustajia on noin 30–40 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Kaikkien Suomen lähtökaupunkien matkustajamäärä on syyslomaviikonloppuina muutamia tuhansia enemmän kuin muulloin.

Syyslomien suosikkikohteista huomaa, että lämpimät kohteet vetoavat suomalaiseen matkustajaan kesänkin jälkeen. Kahden lentoyhtiön suosituimmista kohteista enemmistö sijaitsee Suomea lämpimämmässä ilmastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Finnairin TOP 5 -syyslomakohteet Helsingistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Lontoo
  2. Rooma
  3. Malaga
  4. Barcelona
  5. Tukholma

Norwegianin TOP 5 -syyslomakohteet Helsingistä

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. Mallorca
  4. Dublin
  5. Barcelona

Finavia muistuttaa, että lentoasemalle on syytä saapua hyvissä ajoin 17.10 asti. Aamulähtöjen lisäksi ruuhkia on odotettavissa myös keskipäivän ja illan lähdöille.

Näin nopeutat asiointia lentoasemalla

Pakkaa matkatavarat oikein jo kotona. Tee lähtöselvitys etukäteen netissä tai lentoaseman automaatilla. Ruumassa kuljetettavat tavarat voit jättää bag drop -automaatilla. Netistä voit selvittää paikan päällä Helsingin lentoasemalla, mikä on nopein turvatarkastusjono.

Sisältö jatkuu mainoksen alla