Jos vanha passi ei enää ole voimassa, miten nopeasti uuden passin saa? Paljonko se maksaa? Ylitarkastaja Hanna Piipponen vastaa matkailijoita usein askarruttaviin kysymyksiin.

"Kannattaa hyvissä ajoin ennen lähtöä tarkistaa, että passi on tallessa, voimassa ja kunnossa.

Normaalin passin toimitus kestää hakemuksen jättämisestä suurimmassa osassa Suomea 4–6 arkipäivää. Jos passin hakeminen jää viime hetkeen, voi hakea pika- tai express-passia.

Pikapassin toimitusaika on tällä hetkellä 3–5 arkipäivää. Express-passin voi saada saman päivän aikana, jos hakemus on jätetty ennen kello 11 tai muutoin viimeistään seuraavana arkipäivänä kello 15:n jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muista! Oikea matka-apteekki voi pelastaa hengen
– kanna näitä mukanasi

Valmiin express-passin voi noutaa Helsingistä osoitteesta Pasilan poliisitalo 2, Pasilanraitio 11, tai poliisilta Helsinki-Vantaan lentoasemalta ma-su 7–18.30.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pika- ja express-passeja voidaan myöntää vain tietyn kiintiön rajoissa, ja passin saa nopeutetusti vain, jos päivän kysyntä ei ole ylittänyt sovittuja kiintiöitä.

Normaalipassin hinta on 48 euroa, pikapassin  65 euroa ja expresspassin 83 euroa.

Passi voidaan erityisestä syystä myöntää väliaikaisena, jos pika- tai express-passin myöntäminen ei ole kiireen takia mahdollista. Väliaikainen passi maksaa 80 euroa."

Lähde: Hanna Piipponen
Ylitarkastaja, poliisihallitus, Poliisitoimintayksikkö

Lisää aiheesta: poliisi.fi

Onhan passisi?

  1. tallessa
  2. voimassa
  3. kunnossa
Sisältö jatkuu mainoksen alla