Senioreiden risteilyhuuma kasvaa. Lea ja Matti Tammihakakin miettivät, että jospa ensi talven Thaimaan matka vaihtuisikin risteilylomaksi.

Lea ja Matti Tammihaka pääsivät tutustumaan Celebrity Eclipse -loistoristeilijään, kun se kävi Helsingissä.

Ja mikä tunnelma. Ja mitkä tarjoilut. Lounaaksi kannetaan ruokalaji toisensa jälkeen. Tarjolla on kalaa, lammasta, salaattia, keittoa ja jälkkäriksi suklaakakkua.

Yli 30 ET:n lukijaa pääsi mukaan ihmettelemään luksusristeilijän menoa Helsingissä. Jättialus on suuri kuin kerrostalo, pieni kaupunki palveluineen. Pituutta aluksella on peräti 317 metriä. Laivassa on 16 kerrosta ja siellä on jopa 11 erilaista ravintolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alukseen mahtuu 2 850 matkustajaa, ja henkilökuntaa on yli tuhat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasit eivät seiso tyhjinä hetkeäkään; palvelu on ensiluokkaista.

Helppo tapa matkustaa

Hyvä ruoka, ja elämisen helppous taitavat olla syitä siihen, että risteilyjen suosio on kasvanut. Laivalla voi tehdä melkein mitä tahansa.

Aluksella on helppo myös matkustaa. Kaikki palvelut ovat esimerkiksi pyörätuolilla kulkevien saatavilla. Esteettömään liikkumiseen on selvästi panostettu tällä risteilijällä.

Huippuristeilijällä voi kuntoilla ja rentoilla, nautiskella ja löhöillä. Ja joka ilta on tarjolla viihdettä, elokuvia, show-esityksiä ja jopa kasinokin. Voipa matkan ajaksi palkata itselleen henkilökohtaisen kuntovalmentajan, jos niin tahtoo.

Ehkäpä iltapäivä kauneushoitolassa tekisi hyvää? Tai sauna ja uinti? Vaihtoehtoja on jokaisen makuun.

Thaimaa on suosikkikohde

Tammihakan pariskunta ei ole ollut laivalla monta kertaa, mutta risteilykuume kasvoi Celebrity Eclipsellä.

– Me olemme olleet vain kerran viikon risteilyllä. Lähdimme Thaimaan Phuketista ja kävimme muun muassa Singaporessa. Se oli upea reissu, muistelee helsinkiläinen Matti Tammihaka.

– Ja hytti oli aivan loistava. Vessakin oli isompi kuin Ruotsin laivan hytti. Meillä oli oma huonepalvelijakin, Lea Tammihaka kertoo.

Parikunnan suosikkilomakohde on Thaimaa. He ovat käyneet siellä 24 kertaa.

Laivalla saa uusia tuttuja

Celebrity Eclipsellä ET:n lukijoita ihastutti monipuolinen ohjelma- ja palvelutarjonta. Joku kertoi rakastavansa risteilyjä sen takia, että siellä voi tutustua uusiin ihmisiin.

Helsinkiin tullessa laiva oli ihan täynnä. Edellisenä päivänä oli tutustuttu Tukholmaan, Helsingissä käytiin Sibelius-monumentilla ja Temppeliaukion kirkossa. Porvooseenkin oli järjestetty retki. Seuraavana päivänä matka jatkui Pietariin. 

Luksuslaivan matka alkoi Englannista ja sinne se myös päättyy.

– Risteilyissä ainoa hankaluus on se, että yleensä lähtö- ja paluusatamaan täytyy matkustaa erikseen. Olisi kätevää, jos matkaan pääsisi Helsingistä, Lea toivoo.

Tammihaat ovat suunnitelleet lähtevänsä risteilemään Karibialle, ehkä Välimerelle.

Kesällä he eivät malta lähteä Suomesta, sillä kesämökille Sipooseen muutetaan jo varhain keväällä ja kotiin Lauttasaareen myöhään syksyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla