Haluatko kokea taiteellisen vai trendikkään Pariisin? Printtaa mukaasi Pariisin turistitoimiston suosittelema kävelyreittikartta.

Pariisin matkailuammattilaisten suunnittelemat kävelykierrokset näyttävät Ranskan pääkaupungin parhaat palat teemoittain. Kävelukierroksia on 12 erilaista, ja voit seurata niitä, kun tulostat Parisinfon sivuilta kartan kainaloosi ja seuraat siihen merkittyä kävelyreittiä. Jokaisen nähtävyyden kohdalla kartassa on pieni pala paikan historiaa ja muuta tietoa.

Jos haluat keskittyä suuriin maamerkkeihin ja nähtävyyksiin, valitse Monumentaalinen Pariisi. Sen reitin varrella näet muun muassa Eiffelin tornin, Trocadéron ja Palais de Tokyon.

Historiallinen Pariisi vie sinut upeiden lasimaalausten äärelle Sainte Chapelle -kirkkoon ja tietenkin Notre Damelle. Panthéonissa käyt samalla Voltairen ja Alexandre Dumas´n haudalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Trendikäs Pariisi

Trendikäs Pariisi -reitillä pääset muodikkaan Marais`n kortteleihin ja Piilossa oleva Pariisi vie sinut Pariisin laidalle, missä voit tutustua kohteisiin, joihin turisti ei aivan ensimmäisenä tule lähteneeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä voit vierailla esimerkiksi Bercy Village -nimisessä ulkoilmakauppakeskuksessa. 42 vanhaa viinivarastoa on korjattu uuteen uskoon, ja niissä toimii erilaisia pieniä putiikkeja ja ravintoloita terasseineen.

Lisää tietoa http://en.parisinfo.com

Lue lisää: 

Oletko kokeillut tätä Pariisissa? Neljä vinkkiä reissuun. 

Kuinka vanha saa matkavakuutuksen?

Video: Näin pakkaat nesteet lentokoneeseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla