Pariisi sopii sekä romantikolle että seikkailijalle. Mitä tekemistä ja näkemistä siellä on? Katso myös lisää Estella Snellmanin kuvia Pariisista.

Pariisi on maailman suosituin kaupunki. Valon kaupunkiin saapuu joka vuosi 30 miljoonaa matkailijaa.

Vinkkinsä antaa Sanna Meskanen, joka on asunut Pariisissa vuodesta 1996. Sanna on matkatoimistoja

palvelevan Laventelin johtaja ja toinen omistaja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Rättisitikka-ajelu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuljettaja-oppaina englantia osaavia taide- tai historian opiskelijoita. Lisänä piknikki, petankkia tai samppanja­tarjoilua. Alkaen 60 €.

www.4roues-sous-1parapluie.com

2. Vaux le Vicomte

Upea 1600-luvun linna oli Versaillesin esikuva. Joulukoristeltu linna on satumaisen kaunis; kesällä romanttinen illallinen kynttilävalossa puutarhassa on elämys. Julkkisten suosima paikka. Linnassa on hevosvaunu­museo, putiikki ja kaksi ravintolaa. Linnakierroksia. Pariisista 50 km kaakkoon, sinne pääsee parhaiten autolla.

www.vaux-le-vicomte.com

3. La Bombe

Sympaattinen bistro pörssin ja oopperan lähellä. Kuulu mojito-drinkeistään. Bisnesväen aperitiivipaikka. Rue du 4. Septembre 20.

4. La Gare

Vanha asemarakennus ratapihoineen on muodikas lounas- ja illallisravintola. Iso vehreä terassi. Hyvä hinta-laatusuhde. Chaussée de la Muette 19.

Vinkit ovat Matkaopas 7/2013 –lehdestä, jossa on toimittaja-tietokirjailija Terttu Levosen kirjoittama 9 sivun juttu Pariisista.

http://matkaopas.fi/


Estellan kuvia Pariisista


Sisältö jatkuu mainoksen alla