Tervetuloa ET:n uusille nettisivuille! Täältä löydät tietoa sivujen sisällöstä sekä uudistukseen liittyvistä asioista.

Nettiet on uudistunut! Löydät sivuilta jatkossa entistä enemmän juuri sinua kiinnostavia artikkeleita ja asiantuntijatietoa. Artikkelit on jaettu uusiin kokonaisuuksiin, joita ovat esimerkiksi terveys, eläke, matkat ja muistot. Voit myös hakea juttuja hakusanojen avulla. Kesän aikana avaamme sivuille myös asiantuntijakarusellin, josta näet muun muassa Omalääkäri Risto Laitilan vastauksia terveyttäsi koskeviin kysymyksiin, saat tietoa aikuisesta parisuhteesta ja seksistä, oikeanlaisesta ravitsemuksesta, antiikista, laista, eläkkeistä ja puutarha-asioista.

Seuraa keskusteluja

Voit keskustella Sana on vapaa –alueella tai sivujen sisältöteemoihin liittyvillä alueilla. Vanhalle sivustolle rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjätiedot siirtyvät nimimerkkeineen myös uudelle sivustolle. Jos tiedoissasi on ollut toimimaton sähköpostiosoite, etkä ole vaihtanut sitä, et pääse sivuille vanhoille tunnuksillasi. Siinä tapauksessa sinun täytyy rekisteröityä sivuillemme uudestaan. Voit rekisteröityä sivuille myös Sanomatili-tunnuksilla. Jos huomaat keskustelussa asiattoman viestin, ole ystävällinen ja klikkaa kyseisen viestin kohdalla Ilmoita asiaton sisältö -painiketta, jotta ylläpito saa asiasta tiedon.

Kuvien liittäminen keskusteluun

Omien kuvien liittäminen keskusteluihin ei enää valitettavasti onnistu kuten ennen, sillä uusi tekninen järjestelmä ei omien kuvien liittämistä mahdollista muun muassa tietoturvasyistä. Eli jos yrität painaa "liitä kuva", kuvaa ei tule näkyviin. Järjestelmää kehitetään koko ajan ja toivottavasti tulevaisuudessa omienkin kuvien julkaiseminen onnistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Verkosta voit liittää kuvia keskusteluihin. Kohteliasta on mainita kuvan lähde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluat liittää viestiisi netissä olevan kuvan, klikkaa viestikentän yläpuolisessa valikossa olevaa vuoristomaiseman näköistä ”Lisää kuva” –ikonia. Kirjoita kuvan nettiosoite eteesi aukevan kentän ”Lähde”-kohtaan ja paina OK, niin kuva ilmestyy viestikenttään. Kuvan nettiosoitteen saat useimmiten selville klikkaamalla netissä olevaa kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla ”view image”, jolloin kuva aukeaa uuteen ikkunaan, ja sen osoite näkyy selaimen osoitekentässä.

Eikö kommenttiasi löydy?

Kaikki 5.5.-6.5. keskusteluihin lähetetyt kommentit eivät ole siirtyneet uudelle sivustolle. Suurin osa sitä vanhemmista keskusteluista kuitenkin löytyy myös uudelta sivustolta. Uusilla sivuilla ei näy keskusteluja alueilta ET-raati, kulttuuri, kirpputori ja harrastukset. Harrastus-alueelta on kuitenkin siirretty suosittu keskusteluketju Jumalan etsintä.

Nimi vai nimimerkki?

Keskusteluissa näkyy valitsemasi nimimerkki, mutta voit osallistua myös nimettömänä. Merkitse tällöin rasti pieneen ruutuun keskustelun viestikentän alla. Muut eivät näe tietojasi - omat tietosi näkyvät sinulle omalta koneeltasi - kun olet kirjautunut sivuille/palveluun. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettette liitä tai lisää julkisiin keskusteluihin ja viesteihin arkaluontoisia henkilökohtaisia tietojanne. Ohjeita keskusteluista ja etiketistä löydät keskustelualueelta.

Löydä ystävä

Tutun ystävähaku-palvelun löydät sivun yläreunasta, sydänrusetilla koristellusta laatikosta. Ystävähaku-otsikon klikkaus vie sinut vanhoille tutuille ystävä-haku -sivuille, joista pääset kirjautumaan. Jos taas klikkaat etusivun yläreunan laatikosta itse viestiä, pääset suoraan kyseiseen viestiin.

Runojen kategoriat

Runoja voitte lähettää runosivuilla oikeassa laidassa olevalla lomakkeella. Runoja varten on tarjolla esivalittuja kategorioita, mutta voit ehdottaa myös omaa kategoriaasi.

Pelit ja kilpailut

Paras juttu -äänestyksen ja avoinna olevat kyselymme ja kilpailumme löydät etusivulta Sinun palvelusi -laatikon kohdasta Kilpailut. Uusilla sivuilla ei enää ole pelejä eikä ristikkoa, mutta voit lähettää ristikon avainsanat ja yhteystietosi edelleen sähköpostitse osoitteeseen: et-lehti@sanoma.com. Ristikko löytyy jatkossa lehtemme välistä.

Kysy asiantuntijalta

Asiantuntijamme monipuolistuvat ja voit jatkossa lähettää kysymyksiäsi  seuraavista aihealueista: terveys, seksi ja parisuhde, ravitsemus, liikunta ja kuntoutuminen, piha ja puutarha, laki ja talous sekä antiikki. Asiantuntijamme valitsevat kysymykset, joihin vastaavat.

Tarkemmat ohjeet löydät osiosta Kysy asiantuntijalta.

Anna palautetta

Sivujen uudistus aiheuttaa aina mylläkän sisällössä. Korjaamme virheitä tiiviisti toukokuun aikana. Mitä mieltä olet uusista nettisivuistamme? Mikä toimii, mikä ei? Lähetä palautetta et-lehti@sanoma.com, laita aiheeksi ”Verkkouudistus”. Tai voit lähettää viestisi Palaute-sivun kautta.

Vierailija
Vierailija

Palautetta laittamaan sitten, niin minäkin tein.

Etusivulla,( siis mustien laatikoiden rivistössä vasemmalla mökki) löytyy kohta palautteen antamiseen. Jos ei mitään yritetä, ei mitään saada.

 

Kaikki, joita kuvien laittoon tai muuhun tyoimintaan liittyvät seikat ottavat jatkuvasti nuppiin, klikatkaapa etusivulla mustien laatikoiden vieressä olevaa mökkiä, siitä pääsee antamaan palautetta.

Suosittelen myös lukemaan ketjun alusta artikkelin muutoksesta jossa näkyy mitä voi tehdä ja mitä ei.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla