Joulun kunniaksi julkaisemme jouluun asti joka päivä yhden suosituksemme vuoden kirjatarjonnasta.

Olen kiihkeän kinnostunut Pentti Saarikosken elämästä. Runo tai teksti aukeaa aivan toisin kun joku kertoo, mihin aikaan ja hetkeen se on kirjoitettu.

Samalla odotuksella tartuin Tuula Saarikosken, runoilijan ensimmäisen vaimon, muistelmiin. Vihdoinkin kouluaikojen kaverin ja nuoruudenrakkauden intimi näkemys ja uusi luku loputtomaan saarikoski-saagaan.

Vaan toisin kävi: kirja on kertomus Tuula Saarikoskesta, runoilija Pentti on sivuosassa. Hän tuli, meni ja vaikutti. Tuula Saarikoski löysi runoilijan luomasta kaaoksesta tien kirkkauteen, tiibetiläisyyteen.

Kirja on ajankuva 1936 syntyneen naisen elämästä. Ympärillä sattui ja tapahtui ja lähes kaikki kansakunnan kaapinpäällä istuvat, Armi Ratiasta Urho Kekkoseen, olivat osa tätä elämänpiiriä. Saarikoski kuvaa arkeaan kiihkotta, kaukaa katsoen.

Tuula Saarikoski: Kaaos ja kirkkaus. WSOY.

Annakaisa ET
Seuraa 
Liittynyt19.5.2014

Joulukirjat: Ensimmäinen vaimo muistelee

Vierailija kirjoitti: Oliko tämä kilpailu/arvonta ollenkaan? Oli kyllä sellaisen otsikon alla. Jos voi voittaa, osallistun mielelläni arvontaan. En tosin jaa kirjailija-Tuulan poliittisia näkemyksiä Kiitos palautteestasi, Tytti. Joulukirjat ovat Osallistu-teeman alla. Ne eivät ole kilpailuja. Toivottavasti mahdollisimman moni päivän kirjan lukenut voisi osallistua keskusteluun ja saisimme näin aikaan yhdessä lukupiirimäisen tunnelman täällä etlehti.fissä. Terkuin Annakaisa toimituksesta
Lue kommentti

Lähde risteilemään kokonaan ET-lehden lukijoille varatulla laadukkaalla jokilaivalla Rein-joelle! Jokiristeilyn aikana näemme Reinin laakson pikkukaupungit, linnat ja viinialueet.

Hinta ET-lehden tilaajille

Alk. 1595 euroa/hlö/2hh. 

Hintaan sisältyvät

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Frankfurt/Zürich–Helsinki
 • Verot, viranomais- ja satamamaksut
 • 4 yön majoitus CroisiEuropen MS Lafayette -laivalla 2 hengen hytissä
 • Kaikki ruokailut ja juomat risteilyllä (ei erikoisjuomalistalta)
 • Ohjelman mukaiset retket sekä lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • ET:n matkaemännän Leena Hofman ja matkaisännän Lauri Lehtovirran palvelut.

Matkaohjelma

To 26.4. Helsinki–Frankfurt–Strasbourg
Finnairin suora lento Frankfurtiin. Kuljetus Ranskan puolelle Strasbourgiin, jossa opastettu kaupunkikierros ja lounas. Ensikatsaus tyylikkääseen joki-laivaan tervetulococktailien ja yhteisen illallisen merkeissä. Illallisen jälkeen veneretki upeasti valaistun Strasbourgin läpi. 

Pe 27.4. Strasbourg–Koblenz
Risteily romanttisella Reinillä alkaa. Laiva seilaa kohti keskiaikaista Koblenzin kaupunkia. Nautimme jokilaivan tunnelmasta ja ohitamme mm. aikoinaan Preussin kuninkaan kesäasuntonakin toimineen Stolzenfelsin keskiaikaisen linnan. Ilta vapaata aikaa Koblenzissa. 

La 28.4. Koblenz–Reinin laakso–Rüdesheim
Matka jatkuu Unescon maailmanperintömaisemiin. Näemme Reinin laakson kauneimmat kukkulat lukuisine linnoineen ja viinitiloineen. Jokilaiva ohittaa monista kansantarinoista tutun Lorelein kuiskaavan kallion. Rüdesheimissa teemme retken viininviljely-alueelle ja musiikkimuseoon

Su 29.4. Rüdesheim–Mannheim
Ohitamme mm. historiallisen Wiesbadenin kylpyläkaupungin ja muinaisen Wormsin. Iltapäivällä retki ”romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidel-bergiin, jossa tutustumme mm. kaupungin renessanssinaikaiiseen linnaan ja sen upeaan puutarhaan. Illalla nautimme juhlallisen gaalaillallisen. 

Ma 30.4. Strasbourg–Zürich–Helsinki
Laiva saapuu takaisin Strasbourgiin. Lähdemme bussilla kohti Sveitsiä. Matkalla pysähdymme ihastelemaan Manner-Euroopan suurimpia ja kuuluisimpia vesiputouksia eli Reinin putouksia. Finnairin suora iltalento Zürichistä Helsinkiin. 
 

Lisätiedot ja varaukset

Risteilykeskus puh. 020 144 1810 myynti@risteilykeskus.fi, www.risteilykeskus.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Specialist Group Oy.

Yhteistyössä

Äänestä suosikkejasi ET:n villasukkakilpailun finalistisukkien joukosta, ja voit voittaa S-ryhmän 40 euron lahjakortin.

ET-lehden villasukkakilpailuun saapui yli 100 paria toinen toistaan upeampia villasukkia. Finaaliin pääsi 15 paria, joiden joukossa on niin kirjoneuleita, taidokkaita tekniikkanäytteitä kuin hauskaa väri-ilotteluakin. 

Nyt lukijat saavat äänestää suosikkisukkiaan. Julkaisemme myöhemmin etlehti.fi:ssä kahden eniten ääniä saaneen sukkaparin ohjeet. Lisäksi ET-lehden raati palkitsee kolme sukkaparia, joiden ohjeet myös julkaistaan ET:n netissä. 

Äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 40 euron S-ryhmän lahjakortteja.

Äänestä 17.11. mennessä!

Päivitetty 6.11. klo 15.10:
Finalistien joukossa olleet Lepakkopolvisukat, Pöllösukat sekä Lakusukat on poistettu äänestyksestä, sillä niiden katsottiin rikkoneen kilpailun sääntöjä. Tilalle valittiin Joulusukat, Helisan limetinlehti -sukat sekä Mollamaijat. Kilpailusta poistettuja sukkia äänestäneet osallistuvat yhä lahjakorttien arvontaan. Lue aiheesta tekemämme juttu täältä. 

Tee näin:

 1. Katso sukkien kuvat alla olevasta kuvagalleriasta.
 2. Kuvagallerian alla olevasta äänestysvalikosta pääset klikkaamaan suosikkejasi. Anna äänesi mielestäsi kauneimmille, hienoimmille tai muuten vain sellaisille sukille, joiden ohjeet haluaisit lukea ET:n netistä.
 3. Perustele vastauksesi tekstikentässä.
 4. Jätä yhteystietosi. Vain yhteystiedot jättäneet osallistuvat lahjakorttien arvontaan.
 5. Klikkaa Lähetä-nappia. 

 

Jätä vielä yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyden, jos voitat arvonnassa:

Osallistuminen edellyttää markkinointiluvan antamista.
Haluan saada tarjouksia tuotteista ja palveluista, uutuuksista ja kilpailuista Sanoma Aikakauslehdiltä ja Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Tässä ovat ET:n villasukkakisan upeat finalistit! Äänestä suosikkiasi ja voita lahjakortti

Tuovi kirjoitti: Tuulikki kirjoitti: No jopas on trolliukko ahkeroinut- hetkessä 36 viestiä! Aivan sairasta trollaamista! Keskittyisit vain pitsiesi nypläämisiin etkä puuttuisi kateuksissasi näihin joka ainoaan toimituksen kilpailuun! Saman huomasin, eihän sillä ole koskaan mitään hyvää sanottavaa näihin toimituksen juttuihin vaan aina lyttää nämä kateuksissaan :(
Lue kommentti