Joulun kunniaksi julkaisemme jouluun asti joka päivä yhden suosituksemme vuoden kirjatarjonnasta.

Olen kiihkeän kinnostunut Pentti Saarikosken elämästä. Runo tai teksti aukeaa aivan toisin kun joku kertoo, mihin aikaan ja hetkeen se on kirjoitettu.

Samalla odotuksella tartuin Tuula Saarikosken, runoilijan ensimmäisen vaimon, muistelmiin. Vihdoinkin kouluaikojen kaverin ja nuoruudenrakkauden intimi näkemys ja uusi luku loputtomaan saarikoski-saagaan.

Vaan toisin kävi: kirja on kertomus Tuula Saarikoskesta, runoilija Pentti on sivuosassa. Hän tuli, meni ja vaikutti. Tuula Saarikoski löysi runoilijan luomasta kaaoksesta tien kirkkauteen, tiibetiläisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirja on ajankuva 1936 syntyneen naisen elämästä. Ympärillä sattui ja tapahtui ja lähes kaikki kansakunnan kaapinpäällä istuvat, Armi Ratiasta Urho Kekkoseen, olivat osa tätä elämänpiiriä. Saarikoski kuvaa arkeaan kiihkotta, kaukaa katsoen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuula Saarikoski: Kaaos ja kirkkaus. WSOY.

Tämähän ei liene mikään varsinainen elämänkerta vaan vaimon omakohtaiset muistelot avioliitostaan. Mitä mieltä olette näistä muistelmateoksista? Onko tätä aihetta soveliasta laittaa kansien väliin? Ainakin Panu Rajalan kirjat entisistä avioliitoistaan ovat saaneet hyvin paheksuviakin kannanottoja.

Vierailija kirjoitti:
Oliko tämä kilpailu/arvonta ollenkaan? Oli kyllä sellaisen otsikon alla. Jos voi voittaa, osallistun mielelläni arvontaan.  En tosin jaa kirjailija-Tuulan poliittisia näkemyksiä

Kiitos palautteestasi, Tytti.

Joulukirjat ovat Osallistu-teeman alla. Ne eivät ole kilpailuja.
Toivottavasti mahdollisimman moni päivän kirjan lukenut voisi osallistua keskusteluun ja saisimme näin aikaan yhdessä lukupiirimäisen tunnelman täällä etlehti.fissä.

Terkuin Annakaisa toimituksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla