Mitä haluaisit kysyä Marja Korhoselta? Naiselta, jolle asiantuntijat kymmenen vuotta sitten sanoivat, että hänen elämänsä kuluu tästä lähtien laitoksessa.

Kun ET-lehdessä viime keväänä (6/14) julkaistiin juttu Marja Korhosesta, tarina sai valtavasti palautetta. Miksikö? Siksi, että sekä Marja että hänen tarinansa ovat todella ainutlaatuisia.

Kun Marja vähän yli kymmen vuotta sitten halvaantui niin, ettei pysty enää liikkumaan eikä puhumaan, hän ei kuitenkaan hiljentynyt tai lamaantunut. Ei, vaikka joutuikin makaamaan ensin yli vuoden sairaalassa. Halvaantuminen ja locked-in-oireyhtymä herättivät Marjan taistelemaan itsenäisestä, oman näköisestä elämästä.

Marjan kokemukset puhuttavat

Viime syksynä Marja julkaisi elämästään kirjan Häivähdyksiä – erityinen elämäni. Kirja on saanut aikaan palautteiden vyöryn. Monet ovat halunneet kertoa oman tarinansa, ja kokeneet saaneensa tarinasta ja kokemuksista lohtua omiin ongelmiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marja kun elää monien asiantuntijoiden aikanaan esittämistä arvioista huolimatta omassa kodissaan, ympärillään joukko "enkeleitä" eli avustajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arjen pyöritykseen kuuluu paljon byrokratiaa, omien oikeuksien huolehtimista, mutta myös huolta muista. Viime syksynä, kaikkien kirjakiireiden keskellä, Marja muun muassa polkaisi pystyyn kaksi hyväntekeväisyyskonserttia. Niillä kerättiin noin 7000 euroa lastensairaalahankkeelle.

Marjan vastauksia lukijoiden kysymyksiin voit lukea täällä.

Lue ET-lehden 6/2014 -haastattelu Marja Korhosesta täältä.

Katso myös video, jossa näet Marjan tekniikan kommunikoida.

Sisältö jatkuu mainoksen alla