Nykyistä paljon useammalle omaishoitajalle kannattaa maksaa tukea, jo siksi että omaishoito tuottaa miljardisäästöt joka vuosi, tuore väitöskirja toteaa.

Omaishoitajien ansiosta ikääntyneiden hoitomenoista säästyy 2,8 miljardia euroa joka vuosi, selviää VTM Sari Kehusmaan väitöskirjasta, joka tarkastetaan tänään Tampereen yliopistossa.

Sitovaa ja raskasta omaishoitotyötä tekee arviolta 60 000 henkilöä. Heistä joka kolmas jää ilman omaishoidon tukea.

Arviolta 140 000:n yli 70-vuotiaan henkilön selviytyminen kotona on omaisten säännöllisen avun varassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Epäoikeudenmukaiset kuntaerot

Kehusmaa muistuttaa, että moni kunta on varannut aivan liian pienen määrärahan omaishoidon tukeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä luo epäoikeudenmukaisuutta järjestelmään ja se voi vähentää halukkuutta toimia omaishoitajina tulevaisuudessa.

Jos omaishoitajien määrä vähenee, hoitomenot räjähtävät kasvuun.

omaishoitajat eivät ole työaikalain piirissä,eikä mikään taho (liitto)aja heidän asiaansa,kunnilla on omaishoidonohjaajat jotka vahvistavat omaishoitosopimukset (vain harvalla kunnista käytössä hoito ja palvelusuunnitelma)omaishoidon korvaukset kukin kunta saa määrätä itse ja mitään yhtenäistä linjaa ei ole olemassakaan,itse toimin omaishoitajana aivohalvaus kuntoutuja puolisolleni ja työtä 24/7palkka 480e/kk miinus verot käteen jää 420e/kk!

omaishoitajalla on oikeus kolmeen (3)vapaapäivään kuukaudessa,jos hoitopaikka sattuisi löytymään tuoksi ajaksi(itse en ole pitänyt lainkaan lomia viimeiseen viiteen vuoteen)hoitopaikkaa kun ei yksinkertaisesti ole!

jäin pois palkkatyöstäni puolisoni sairastuttua ja hoitotyö on kokoaikaista ja kokopäiväsistä,puolisolleni ei olisi löytynyt kuin vanhainkotipaikka ja alle viisikymppistä miestäni ei tohtinut vanhainkodin muistirairaiden osastolle sijoittaa,

jos joku todellakin on sitä mieltä että palkkani on liian suuri,ja käytän yhteiskunnan varoja hyväkseni,voi vapaasti ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen ja tulla tuuraamaan minua edes päiväksi,niin puhuupa "paha"suu jo toista virttä:)

Lämmöllä Tarja-Liisa

 

Yleensä he jotka varoittavat näistä välistä- vetäjistä ja väärinkäyttäjistä, ovat itse niitä suurimpia oman edun hakijoita. Omaishoidon ollessa kyseessä siinä ei ole mahdollisuutta käyttää mitään väärin, koska potilas on kirjoissa ja kansissa terveydenhuollon joka askeleella. Omaishoidosta vastaavat toimijat terveyskuntayhtymässä tekevät tarkistuksia potilaan kotona, kotisairaanhoitaja käy säännöllisesti, koska omaishoitaja on hyvin harvoin itse sairaanhoidon ammattilainen.

Otan ihan suorastaan loukkauksena moiset kirjoitukset joita tämä yksi kärkäs kirjoittaja tehtailee. Velan kasvu ei ole suoraan verrannollinen omaishoidosta maksettaviin palkkioihin. Kaikkien kannattaisi olla huolissaan tiedosta että meillä Suomessa on lyhyin työaika! Työaika ei koske meitä omaishoitajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla