Tuhannet kuluttajat ovat jääneet ilman tilaamiaan huonekaluja ja sisustustuotteita, kun verkkokauppa ei ole niitä toimittanut.

Kuluttajaviranomaiset ympäri Euroopan varoittavat Iso-Britanniassa toimivasta, Infurn-nimisestä yrityksestä.

Infurnista on tehty tuhansia valituksia. Suomalaiskuluttajille annetaan ohjeeksi, että tällä hetkellä syytä olla tilaamatta yrityksen verkkosivulta infurn.com.

Yrityksen toimitusehdoissa kuluttajia on pyydetty varautumaan pitkiin, jopa 18 viikon toimitusaikoihin, mutta nekin ovat ylittyneet. Nyt yritys ilmoittaa, ettei se pysty ilmoittamaan toimitusajankohtaa taloudellisten vaikeuksiensa vuoksi, Euroopan kuluttajakeskus kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingin Sanomien saamien tiedojen mukaan suomalaisetkin ovat jääneet ilman huonekalujaan. Jotkut ovat tilanneet Suomeen huonekaluja jopa tuhannella eurolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuluttajakeskus varoittaa samalla DesignFurn-nimisestä huonekalujen ja sisustustuotteiden verkkokaupasta. Design Furnilla on suomenkieliset nettisivutkin. Iso-Britannian ilmoittamien tietojen mukaan sekä Design Furnin että Infurnin taustalla vaikuttaisi olevan samoja toimijoita.

Toimi näin, jos et saa tilaamiasi tuotteita

  • Tee yritykselle kirjallinen reklamaatio ja vaadi tilauksen perumista sekä maksun palauttamista. Tämä kannattaa tehdä, vaikka tilausaika ei olisi vielä umpeutunutkaan, koska ongelmia yrityksen toimituksissa on ilmennyt jo laajemmin ja on hyvin todennäköistä, ettei Infurn tule toimittamaan tilattuja tuotteita. Reklamaation voi lähettää osoitteella sales-fi[at]infurn.com.
  • Jos olet maksanut luottokortilla, vaadi maksunpalautusta luottoyhtiöltäsi. Lisätietoja löydät esimerkiksi Euroopan kuluttajakeskuksen verkkosivuilta.
    Jos olet maksanut tilisiirrolla: Otamme edelleen vastaan valituksia, ks. yhteystietomme. Varaudu kuitenkin siihen, että maksunpalautusta ei todennäköisesti ole saatavissa tuomioistuimen ulkopuolisin keinoin.
  • Suomalaiskuluttajilla on halutessaan mahdollisuus hakea asiassa täytäntöönpanokelpoista tuomiota eurooppalaisia vähäisiä vaatimuksia koskevan menettelyn kautta Helsingin käräjäoikeudessa. Jos yritys kuitenkin osoittautuu maksukyvyttömäksi, ei tuomio ole täytäntöön pantavissa. Lisätietoa vähäisiä vaatimuksia koskevasta prosessista.

Lähde Euroopan kuluttajakeskus

Sisältö jatkuu mainoksen alla