Karmeat uutiset työpaikkojen vähenemisuhasta ovat tänään tiistaina iskeneet monelta suunnalta. Kaupan alalla on tänä vuonna vähennetty väkeä urakalla.

Kesko 279, Neste Oil 250, Honkarakenne 25. Siinä tänään tiistaina aamupäivän aikana lopetusuhan alle joutuneet työpaikat.

Tänä vuonna syyskuuun lopppuun mennessä jo 8 700 ihmistä on tullut yt-neuvotteluissa irtisanotuksi. Luku on suuri, mutta sentään vielä reilusti pienempi kuin koko vuoden 2013 irtisanottujen määrä, 14 522 ihmistä.

Valitettavasti myös tämän vuoden irtisanottavien määrä kasvaa vielä. Useita suuria neuvotteluja on kesken, esimerkiksi tietotekniikkayhtiö  CGI:ssä, missä vähennystarpeeksi on ilmoitettu 350 työpaikkaa, VTT:llä (350) ja Itellassa (391).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkiaan nyt kesken olevissa neuvotteluissa on liipasimella tuhansia työpaikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vielä vuosina 2008 ja 2009 kauppa paistatteli julkisuuden loisteessa uusien työpaikkojen luojana. Nyt tilanne on synkkä.

Keskossa yt-neuvotteluja on käyty tänä vuonna jo aiemminkin. Keväällä potkut sai 235 ihmistä ja juhannuksen alla vielä 200. 

Myös muissa kaupan alan yrityksissä on tänä vuonna vähennetty väkeä urakalla. SOK:lta ja Stockmanilta on hävinnyt yhteensä noin 280 työpaikkaa ja lisää on Stockmannilla uhan alla. Autokaupan yrityksistä syyskuussa yt-neuvottelut aloitti Veho, jossa 100 työpaikkaa on vaarassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla