Lapsenlapsi haluaa leikkiä, mutta saatko vielä leikin syrjästä kiinni? Jos tuntuu vaikealta, lue uusi opas.

Nyt voit päivittää leikkitaitosi, sillä kolmen lastenkulttuurin ammattilaisen Kaisa Järnefeltin, Meiju Niskalan ja Anne Vaskon käsistä syntyi uudenlainen leikkiopas, Leikki vieköön.

Värikkäästi kuvitettu opus tarjoilee tekemistä, johon ei tarvita barbie-kasoja tai pikkuautoröykkiöitä, vaan aitoa tekemisen iloa ja uteliasta mieltä.

Kirjan kannesta kanteen lukenut 9-vuotias Elna Vaittinen antaa muutaman esimerkin leikeistä, joita hän aikoo kokeilla oman mumminsa kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen päättänyt, että me voimme mummun kanssa viettää niruk-päivää. Silloin kaikki tehdään nurinkurin. Syömme aamusta alkaen herkkuja kaikkialla muualla kuin pöydällä ja paistaisimme kakun, joka olisi ihan oudon muotoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun nurik-päivän ähkystä olisi selvitty, Elna aikoo ehdottaa mummulle väripäivää.

– Maalaamme kaikkia mahdollisia mummun purkkeja, joita sillä on hurjasti säilössä. Ja koska vaaleansininen on lempivärini, etsisimme niin paljon vaaleansinisiä asioita kuin päivän aikana vain ehtisimme.

Miksi leikki on tärkeää?

Leikkiminen aikuisenakin kannattaa, sillä tulet samalla huomaamatta parantaneeksi omaa terveyttäsi. Verenpaine laskee, kun huolet unohtuvat ja tilalle tulee spontaani huumori. Pallon tai legokasojen perässä kyykkiessäsi jumppaat kuin vahingossa tärkeitä lihaksia - kun muistat ergonomian!

Lapselle vapaa leikkiminen ilman aikuisen puuttumista on tärkeää henkisen ja psyykkisen kehittymisen kannalta. Omaehtoisen leikin kautta lapsi oppii maailmasta ja omasta paikastaan elämässä.

Oletko kuullut jotakin metkaa lapsenlapsen suusta? Kirjoita meille ja osallistu leikkisän palkinnon arvontaan! Katso lisää täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla