Omakotitaloasuja voi säästää nyt sähkölaskussaan peräti 400 euroa, jos hän on valinnut oikean sopimuksen, arvioi sähköyhtiö Vattenfall.

Sähköyhtiö Vattenfall ei usko, että sähkön hinta olisi lähdössä nousuun. Sähkönkäyttäjien onnenpäivät siis jatkuvat.

Erityisesti pörssisähkösopimuksella voi säästää useampia satasia, jos kotona menee paljon sähköä. 

– Esimerkiksi sähkölämmitteisessä omakotitalossa on voinut kertyä vuodessa 100–400 euron säästöt riippuen siitä, onko taloa lämmitetty myös vaikkapa ilmalämpöpumpulla, Vattenfallin tuotespesialisti Peter Strandberg kertoo tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kerrostaloasunnoissa säästöä on tullut hyvin vähän, sillä niitä lämmitetään kaukolämmöllä ja sähköä kuluu vain esimerkiksi elektroniikkaan, valaistukseen ja ruoanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syyksi edulliseen sähköön Vattenfall kertoo Pohjolan runsaat sateet sekä normaalia korkeampi lämpötila.

– Tosin jos keväällä ei saada tarpeeksi sateita, hinta saattaa nousta vähän, sillä vesivoimaa käytetään tänä päivänä todella paljon. Joka tapauksessa sähkö ei ole ollut näin halpaa moneen vuoteen.

Energiaviraston analyytikko Markus Nora ihmetteli tänään Ylen aamutelevisiossa, että suomalaiset karsastavat sähkön aktiivista kilpailuttamista. Sillä hän tarkoittaa pörssisidonnaisia sähkösopimuksia.

Pörssi- tai tuntisähkösopimuksessa sähkön hinta seuraa pörssihintojen vaihteluita. Pörssihintainen sähkö on yleensä halvinta viikonloppuisin ja yöaikaan. Se sisältää kyllä hintapiikkejä, mutta vain muutamina päivinä vuodessa, Nora sanoi Ylellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla