Drive in -elokuvat ovat Yhdysvalloissa tuttu juttu, mutta nyt myös hautajaisiin voi osallistua autossa istuen.

Seremonia 1

 • Auto lähestyy kappelia, ja pysähtyy ”näyteikkunan” eteen. Hetken päästä verhot avautuvat ja autossa istuvilla on kolme minuuttia aikaa katsella ja hyvästellä avoimessa arkussa lepäävä vainaja. Musiikki tiivistää tunnelmaa, kunnes verhot taas sulkeutuvat.
  Rituaalin seuraava etappi on kappelin seinästä aukeava lokero, josta löytyy vieraskirja. Sanallisten toivotusten lisäksi lokeroon voi jättää myös muistoesineitä tai muuta arkkuun sopivaa.
  Kiireettömän tunnelman takaamiseksi drive in -hautajaisiin osallistuville annetaan tarkka kellonaika, milloin ohimarssi sopii suorittaa.
  Erityisen mielissään drive in -hautajaisten helppoudesta ovat liikuntaesteiset ja vanhukset.

Seremonia 2

 • Floridassa – ja muissa hyvän sään osavaltioissa – yleisiä ovat hääkatosta muistuttavat hautajaiskatokset, jotka pystytetään kirkkomaalle, avatun haudan äärelle.
  Samoilla tuoleilla istuen saattoväki voi siis seurata myös siunaustilaisuuden huipennusta – laskutelineen päällä odottaneen arkun vaipumista maan poveen.

Seremonia 3.

 • Todelliset erikoisuudet ovat Amerikassakin erikseen. Ihmiset, jotka haluavat tulla haudatuksi esimerkiksi lempiautossaan. Tai lennättää tuhkansa avaruuteen.
  Jälkeemme jättämästä hiilestä voi puristaa myös timantin, jos perikunta innostuu maksamaan operaatiosta 25 000 dollaria.

Seremonia 4.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki hautajaisista!

Tunnetko jo ET-lehden hautajaisteeman? Sinne olemme koonneet käytännön tietoa hautajaisten järjestämisestä, hautajaisetiketistä ja asiaa myös talouden näkökulmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla