Voiko aviomiehen holtitonta velkaantumista mitenkään estää? Näin kyselee 74-vuotias nainen.

Olemme olleet aviossa 49 vuotta. Puolison rahankäyttö on ollut koko ajan ongelma. Nyt, 74-vuotiaana, mittani täyttyi. Mies hurahti vippifirmoihin 15 vuotta sitten. Sain niistä tiedon karhuamiskirjeiden kautta. Sovimme silloin, että vippien otto loppuu ja  velkasaldo 2 000 euroa maksetaan vähitellen.

Myöhemmin kävi ilmi, että lisälainaa oli taas saatu. Rahaa ei käytetä yhteisen taloutemme hoitoon, vaan Alkon ostoksiin. Ongelmavyyhti on kestämätön. Pojallemme en uskalla asiasta kertoa.

Mieheni elää kädestä suuhun ja sanoo eläkkeen riittävän maksuiksi kuolemantapauksessa. En tiedä miten menetellä. Luottofirmasta ei saa tietoja. Haluaisin kieltää kaikki vipit. Joudun hänen rahoittajakseen joka kuukauden lopussa. Tiedän monen muun olevan vastaavassa tilanteessa. Onko avioero ainoa ratkaisu? Nimimerkki Kiitollinen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miehesi  voi avioliiton aikana tehdä itsenäisesti velkaa, etkä sinä voi sitä estää. Sellaisissa tilanteissa, joissa luotonotto on holtitonta ja henkilön oikeustoimikelpoisuus on alentunut, hänelle voidaan määrätä edunvalvoja, joka voi estää luottojen ottamisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miehesi tapaus ei vielä liene sellainen, että edunvalvojaa määrättäisiin.

Miehesi vastaa yksin siitä velasta, jonka hän on ottanut. Sinun ei tarvitse osallistua hänen velkojensa maksuun. Jos hän ei saa velkojaan maksettua, hän menettää luottotietonsa.

Jos ei ole luottotietoja, ei saa lisää lainaa.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla