Puolison kuolema tuo yllättäviä taloudellisia kuluja. Tähän saumaan iskevät nyt henkivakuutusyhtiöt. Mutta kannattaako henkivakuutus?

Suomalaisten eliniän ennuste kasvaa, seniorit solmivat ikääntyneiden uusperheitä synnyttäviä parisuhteita ja toisaalta - suomalaiset varautuvat kuolemaan tilastojen valossa taloudellisesti kehnosti. Viimeksi asiaa selvitti Henkivakuutusyhtiö Kaleva.

Aika alkaa olla erilaisten vakuutustuotteiden myymiselle kriittinen. Säästämisen vaihtoehtoja on ja henkivakuutukset eivät tunnu edellenkään olevan vakuutusyhtiöiden hittituotteita. Lapsiperheissä henkivakuutus on tosin lisännyt suosiotaan. Miksi henkivakuutus kannattaisi vielä yli 50-vuotiaana?

- Se antaa hyvän taloudellisen turvan vaikeaan elämäntilanteeseen. Vakuutuksen edunsaajamääräyksellä voit ohjata kuolemasi jälkeen rahat niitä eniten tarvitsevalle tai muuten läheiselle ihmiselle. Vakuutussummaa voi vapaasti muuttaa elämäntilannetta vastaavaksi, Kalevan toimitusjohtaja Paula Salonen listaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi et säästäisi rahastoihin?

Henkivakuutusten puolesta puhuu niiden verokeveys. Tilanne voi kuitenkin muuttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Monella on se mielikuva, että henkivakuutus on kallis, mutta jos ajatellaan, että Henkivakuutusturva 30 000 euroa maksaa 50-vuotiaalle 88 euroa vuodessa ja 60-vuotiaalle 244 euroa vuodessa - onko hinta kallis, Salonen kysyy.

Hyvä kysymys silti on, miksei henkivakuutussäästäjä säästäisi vapaasi omalla tavallaan ja vaikkapa rahastoihin? Mitä hyötyä on siitä, että rahat on kiinnitetty esimerkiksi vakuutukseen? Osallistu keskusteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla