Jos olet muuttamassa vuokralle pääkaupunkiseudulle, kannattaa kukkaronnyörit laittaa tiukalle ja aloittaa säästäminen.

Vuokra vie taas ensitä isomman siivun kuukausittaisesta tulopussista.Vaikka vuokrien nousuvauhti hieman hidastuu, tulotason nousu on vielä vaisumpaa. Kärsijöitä piisaa, sillä joka neljäs meistä asuu vuokralla.

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos ennustaa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousevan 2 prosenttia ja valtion tukemien ARA-asuntojen 3 prosenttia tänä vuonna.

LähiTapiola arvioi, että eniten asuminen kallistuu pääkaupunkiseudun hyväkuntoisissa vuokra-asunnoissa, joissa vuokra on vielä tähän asti ollut kohtuullinen.

Tarkista: Vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet

Mistä löytäisin vuokra-asunnon?

Vuokra-asunnoista on pula kasvukeskuksissa. Valtion tuella rakennettuihin ARA-asuntoihin jonottaa vuosittain yli 100 000 ihmistä ja asumaan pääsee noin 70 000. Valtaosa vuokra-asunnon hakijoista on yksinasujia.

Taustaa: Kysymyksiä ja vastauksia vuokralla-asumisesta

Kulut nousevat: Lue tämä, jos aiot muuttaa vuokra-asuntoon

Ylipäätänsä vuokrakatosta sosiaalitoimistoissa joka on noin 480€ ja jos yksiön vuokra ylittää tuon niin maksat omista rahoistasi ja toimeentulotuki lakkaa joten ja eteenkin kun asuu keskustassa ja pelkkä vuokra jos on tuo summa niin se ylittyy jo sen takia kun tulee sähkö-ja vesilasku päälle, mutta keskustassa on isommat vuokrat ja jos on työtön ei ole varaa moiseen asuntoon. Kelassa on 50€ vuokrannousuraja jonka jälkeen asumistuki nousee, mutta kun vuokrat nousee vain noin 10-15€ joka vuosi...
Lue kommentti