Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaa tietää, että yllättävätkin asiat voivat olla keräilyharvinaisuuksia. Kuten Barbien poikaystävä.

Jos lapsiltasi tai lapsenlapsiltasi on jäänyt pahvilaatikoihin 1980–90-lukujen Barbie-nukkeja, ne kannattaa nyt kaivaa esiin. Eikä vain Barbeja, itse asiassa onnekkaita ovat ne, joilla lojuu nurkissaan Barbien kuuluisa ja moni-ilmeinen poikaystävä Ken.

Ken nimittäin on asusta ja paketista riippuen eläkeläiselle rahasampo.

– Keräilijät tarjoavat Ken-nukesta arvioilta 50–500 euroa. 500:n arvoisen nuken on oltava alkuperäisessä pakkauksessaan, huomauttaa keräilyn asiantuntija Pentti Avomaa.

Avomaa muistuttaa, ettei pahvipakkauksia kannata heittää pahvipaavoon tai paperinkeräykseen.

– Alkuperäispakkauksilla on keräilijöille arvoa ja niissä olevista tuotteista maksetaan pääsääntöisesti enemmän.

Lue myös: Vanhoissa lastentavaroissa voi muhia omaisuus – Aku Ankasta maksetaan 4000 euroa

Lisää rahaa Kenillä? "Barbien poikaystävästä tarjotaan jopa 500 euroa"

Mitä eksoottisempia kohteita joku kerää, sitä todennäköisemmin hän joutuu täydentämään kokoelmaansa ulkomailta. Toki Suomen kirppareilta ja nettihuutokaupoista löytää Barbeja ja Kenejä muutamallakin eurolla, mutta harvinaisempia Barbeihin liittyviä nukkeja ja esineitä ei välttämättä Suomesta kokoelmiinsa löydä. Ulkomaisissa erikoishuutokaupoissa niitä todennäköisesti on. Niissä voi tosiaan joutua maksamaan harvinaisemmista Ken-nukeista jopa 500 euroa, ja esimerkiksi Barbien ”esiasteesta” eli...
Lue kommentti