Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaa tietää, että yllättävätkin asiat voivat olla keräilyharvinaisuuksia. Kuten Barbien poikaystävä.

Jos lapsiltasi tai lapsenlapsiltasi on jäänyt pahvilaatikoihin 1980–90-lukujen Barbie-nukkeja, ne kannattaa nyt kaivaa esiin. Eikä vain Barbeja, itse asiassa onnekkaita ovat ne, joilla lojuu nurkissaan Barbien kuuluisa ja moni-ilmeinen poikaystävä Ken.

Ken nimittäin on asusta ja paketista riippuen eläkeläiselle rahasampo.

– Keräilijät tarjoavat Ken-nukesta arvioilta 50–500 euroa. 500:n arvoisen nuken on oltava alkuperäisessä pakkauksessaan, huomauttaa keräilyn asiantuntija Pentti Avomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avomaa muistuttaa, ettei pahvipakkauksia kannata heittää pahvipaavoon tai paperinkeräykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Alkuperäispakkauksilla on keräilijöille arvoa ja niissä olevista tuotteista maksetaan pääsääntöisesti enemmän.

Lue myös: Vanhoissa lastentavaroissa voi muhia omaisuus – Aku Ankasta maksetaan 4000 euroa

Minullakin on Ken myynnissä Huuto.net sivuilla. Aito pakkaus, jäänyt avaamatta mummoltani.

nähdään sitten pääseekö sillä saatavalla rahalla Sipoota pidemmälle.

 

Mitä eksoottisempia kohteita joku kerää, sitä todennäköisemmin hän joutuu täydentämään kokoelmaansa ulkomailta. Toki Suomen kirppareilta ja nettihuutokaupoista löytää Barbeja ja Kenejä muutamallakin eurolla, mutta harvinaisempia Barbeihin liittyviä nukkeja ja esineitä ei välttämättä Suomesta kokoelmiinsa löydä. Ulkomaisissa erikoishuutokaupoissa niitä todennäköisesti on.

 

Niissä voi tosiaan joutua maksamaan harvinaisemmista Ken-nukeista jopa 500 euroa, ja esimerkiksi Barbien ”esiasteesta” eli nukesta nimeltään Bild Lilli yli 4.000 euroa.

 

Hintatietoja ei ole tapana kaivaa hanurista, vaan kansainvälisistä keräilytietopankeista niitä löytää helposti, kunhan maksaa kuukausimaksun. Ilmaiseksi esimerkiksi yllä olevia hintatietoja löytää vaikkapa yhdysvaltalaisen Barbeihin keskittyneen huutokaupan nettisivuilta ”Vintage Barbie Dolls Auction”.

 

Jos siis kirjoitan, että Kenistä voi keräilijä joutua maksamaan jopa 500 euroa, se pitää paikkansa. Samoin pitää paikkansa, jos joku valittaa, että hän ei ole saanut Kenistä kuin muutaman euron. On Kenejä ja Kenejä.

 

Jos väitän esimerkiksi, että keräilyautosta voi joutua maksamaan satoja tuhansia euroja, joku voi valittaa, että tämä ei pidä paikkansa, koska hän ei saanut autostaan kuin 2.000 euroa. Porchea ei voi kuitenkaan verrata vaikkapa Ladaan, joskin molemmat ovat autoja.

 

Pentti Avomaa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla