Eero teki 30 000 euron hankintoja salaa vaimoltaan. Oikein vai väärin?

Etlehti.fi kirjoitti Eerosta, joka myi veneensä ja laittoi kodin äänentoistoon 30 000 euroa. Sinänsä tässä ei olisi välttämättä mitään outoa, mutta Eeron tapauksessa on. Hän jätti kertomatta hankinnoistaan vaimolleen.

Onko tämä oikein? Vai väärin?

Mitä  mieltä asiasta on psykologi Keijo Markova? Saako rahasta ja hankinnoista salailla parisuhteessa?

– Jos taloudelliset päätökset pimitetään toiselta, se nakertaa pohjaa keskinäiseltä luottamukselta, Väestöliitossa työskentelevä Markova kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta poikkeuksiakin löytyy:

– Mikäli huushollissa ei ole tarvetta laskea jokaista euroa, parisuhde saattaa kestää satunnaiset ylilyönnit ja oikeuden omiin rahoihin.

Muuten nyrkkisääntö on selvä: jos arvostat puolisoasi, pyrit tekemään taloudelliset päätökset oikeudenmukaisesti, tasa-arvoisesti ja avoimesti, Markova sanoo.

Lue myös: Tätä Eero ei uskalla kertoa vaimolleen: "Uhrasin äänentoistoon 30 000 euroa"

Vai onko kyseessä riippuvuus?

Psykologin mukaan Eeron tapauksessa voi olla viitteitä myös pakonomaisesta ostelusta.

Riippuvainen ihminen pyrkii hallitsemaan omaa ahdistustaan – esimerkiksi ikääntymisestään – rahaa kylvämällä ja mielihalujaan toteuttamalla.

Tällainen riippuvuus rapauttaa hyvin pian pitkänkin parisuhteen.

Jos näinkin merkittäviä taloudellisia ratkaisuja – kuten Eeron hankintoja – tehdään neuvottelematta, vaimolle tulee ensimmäisenä varmasti ylikävelty olo. Huolimatta siitä, onko kyseessä ajateltu vai pakonomainen hankinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla