Kun työnantaja muutti ja työmatkaan täytyi käyttää mennen tullen yhteensä kuutta kulkuvälinettä, asia oli selvä. Näin ei voinut jatkua. Työkaveri vinkkasi Hannele Kovaselle 55 vuotta täyttäneiden asumisoikeusasunnosta.

Hannele Kovanen kaivoi piironginlaatikosta sinne seitsemän vuotta sitten kätkemänsä asumisoikeuden järjestysnumeron. Kalasataman asuntoja oli vielä ­vapaana.

– Minulla oli niin pieni jonotusnumero, että pääsin valitsemaan vapaasti. Nyt olen sitten Onnin, borderterrierineidon kanssa asunut uudessa 51 neliön saunallisessa kaksiossa noin vuoden verran, Hannele kertoo.
 
Muuttamaan houkutti myös vanhan omistusasunnon remontintarve. Kovanen ei epäröinyt valita senioritaloa, vaikka on itse aktiivisesti työelämässä.

– On suuri rikkaus, kun korttelissa asuu eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä. Uudelle pitää olla avoin. Vaikka en itse vielä kaipaa palveluja, joskus se tarve tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keskustan riennot lähellä

Loppuelämän koti? Sitä Hannele ei vielä mieti. Nyt hän nauttii, että asuntolaina on maksettu, rahaa jäi säästöön ja asumiskulut pienenivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalasatamasta on rakentumassa uusi asuinalue, jossa asutaan vielä pitkään rakennustyömaan kupeessa.

– Sen yli pitää vain osata katsoa. Meri tuo avaruutta, Mustikkamaalta asti kuului kesäaamuina jopa satakielen laulu. Onnikin on viihtynyt. Koirapuisto on lähellä.

Hannelen mielestä asunnon parhaita puolia on sen sijainti. Hänelle juju on nimenomaan kaupungissa asuminen, metro saa näkyä parvekkeelle.

– Työmatkaan menee metrolla 20 minuuttia. Suvilahden konsertitkin ovat kivenheiton päässä. Talon äänieritys on toisaalta niin hyvä, etteivät liikenteen äänet kantaudu sisään. Täällä on kaikki kävelymatkan päässä, kauppakin viereisessä korttelissa. Elokuviin voi lähteä tuosta vain, eikä se vie koko iltaa, hän iloitsee.

Seniori­asumis­oikeus­asunto

 • Asumisoikeusasuntoa varten haetaan järjestysnumero alueen asuntotoimesta. Talon omistaja jakaa asunnot järjestysnumeron perusteella.
 • Ostaja maksaa 15 prosenttia asunnon hankintahinnasta ja kuukausittain käyttövastiketta. Asumisoikeusmaksu palautetaan, jos asunnosta luopuu.
 • 55 vuotta täyttäneille ei varallisuusrajoituksia.

Senioriasumisoikeus Oy:n asumisoikeusasunnot
Kalasatama, Helsinki

 • 45 huoneistoa 31 m²:n kaksiosta 86 m²:n kolmioon.
 • Lasitetut parvekkeet, osassa sauna.
 • Tarkoitettu 55 vuotta täyttäneille perheineen.
 • Hoiva- ja tukipalveluja erillisestä maksusta.
 • Samassa korttelissa vuokra-asuntoja senioreille, ryhmäkoti muistihäiriöisille vanhuksille ja tukiasuntoja vanhuksille.
 • Asukasisännöitsijä neuvoo arkeen liittyvissä asioissa ja järjestää ­toimintaa.
 • Senioriasumisoikeus Oy on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelemattoman yhtiö, jonka pääomistaja on Suomen Setlementtiliitto.
 • Lisätietoja setlementtiasunnot.fi
Sisältö jatkuu mainoksen alla