Tuntuuko siltä, että sähkö- ja kauppalaskusi vaan kasvavat, kun pakkanen paukkuu? Talvi on kallista aikaa kuluttajalle, mutta onneksi kuluja voi pienentää huomattavasti. Mitkä ovat sinun keinosi? Kerro ja keskustele niistä alla olevassa kommentointikentässä.

 1. Valmista ruokaa – paljon
  Kun lämpötila laskee, on mukava siemailla jotain tai syödä lämmintä keittoa. Kun teet kahvisi ja ruokasi itse, säästät sievoisen summan vuodessa. Kaikki tiedämme sen.
  Mutta jos haluat säästää enemmän, niin tee ruokia, jotka lämmittävät pidempään. Osta viikon ruokien aineosat kerralla ja valmista niistä iso padallinen tai kattilallinen ruokaa.
  Lue myös: 25 parasta vinkkiä – näin ET-lehden lukijat säästävät ruokakaupassa

 2. Kutsu kaverit kotiisi
  Juhlien tai illanistujaisten järjestäminen ei tarkoita rahanmenoa. Sillä voit jopa säästää. Kun ulkona on kylmä, kutsu ystäviäsi lämpimään kotiisi. Et joudu itse matkustamaan nähdäksesi lähimmäisiäsi etkä maksamaan kalliita kulttuurilippuja. Sinun ei tarvitse käyttää kotonasi rahaa muiden viihdyttämiseen: tarjoa tila ja pistä pystyyn vaikka peli-ilta, nyyttikestit tai elokuvamaraton.

 3. Lämmitä vähemmän
  Vaikka ulkona on kylmä, kannattaa pohtia, voisitko alentaa kodin lämpötilaa. Sillä säästät energiaa jo viisi prosenttia. Yöllä lämpöä voi laskea vieläkin enemmän, 18–19 asteeseen. Nauti pimeästä ja pienemmästä sähkölaskusta. Päästä päivällä luonnonvalo sisään. Oleskele illalla hämärässä, mikäli vain pystyt. Ulkovalot voivat palaa vain tarpeen vaatiessa.
  Lue myös: 40 keinoa säästää energiaa

 4. Autoile harkiten
  Kun käytät joukkoliikennettä, säästät polttoainekuluissa ja parkkimaksuissa, eikä autokaan kulu. Moottorin polttoainekulutus kasvaa myös kylmällä.
  Toisaalta jos sinulla joka tapauksessa on kallis auto, et välttämättä säästä mitään käyttämällä julkisia kulkuvälineitä. Autoosi on sitoutunut huomattava määrä pääomaa. Tällöin autoa kannattaa käyttää mahdollisimman paljon, sillä silloin auton kokonaiskulujen määrä ajettu kilometriä kohden laskee.

 5. Löydä ilmaisjutut
  On paljon edullisia tai ilmaisia aktiviteetteja, jotka tekevät pimeästä vuodenajasta hauskempaa. Aloita uusi harrastus, kuten neulominen tai ystävän kanssa käveleminen kerran viikossa. Ota selvää eläkeläisalennuksista ja muista etuuksista. Esimerkiksi joillakin museoilla on kerran viikossa ilmaispäivä.

  Lähteinä käytetty myös: Etlehti.fi:n keskustelupalsta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Kulutatko säästeliäästi?

Kyllä
Kyllä
93.3%
En
En
6.6%
Ääniä yhteensä: 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla