Ikäihmiset on Suomessa hyvin työllistettyjä, kun verrataan Euroopan unionin maiden tilastoja. Haluatko sinä tehdä eläkkeellä töitä?

Suomalaisista 60–64-vuotiaista käy töissä 44 prosenttia. EU:ssa keskimääräinen luku on 35 prosenttia.

Ikääntyneiden työssäolo on siis Suomessa paljon tavallisempaa kuin EU-maissa. Vaikka suuressa osassa EU-maita virallinen eläkeikä on korkeampi kuin Suomessa, uutisoi Yle.

– Hyvin monessa EU-maassa eläkeikä on 65 vuotta, mutta työllisyysaste on useilla isoillakin mailla alle 30 prosenttia, Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Anna-Maija Lehto sanoo Ylen haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Senioreiden työllisyysasteella Suomi on EU:n kuudenneksi paras.  Lehdon mukaan Suomi voisi ottaa kuitenkin mallia Ruotsista. Naapurimaassamme peräti kaksi kolmesta 60–64-vuotiaasta on töissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Siellä voidaan jäädä eläkkeelle 61–67-vuotiaana eli nuorempana kuin Suomessa. Silti heillä työurat ovat pidentyneet huomattavasti enemmän. Meilläkin voidaan päästä samaan ilman, että eläkeiän alarajaa nostetaan, Lehto kertoo.

Eläkkeellä työtä tehneiden suomalaisten palkkaerot ovat Eläketurvakeskuksen mukaan suuria: puolet heistä sai alle 600 euroa ja joka neljännen kuukausiansio ylitti puolestaan 1 300 euroa.

 

Jäin 63 vuotiaana ja en kyllä enää jaksais vanhaa työtäni tehdä. Nautin lasten lapsien perheiden auttamisesta, kun ei ole jokapäiväistä.

Olen sitä mieltä että kun eläkeikä on saavutettu, niin annetaan vapautuvat työpaikat nuorille. Nuorille työpaikat ovat paljon tärkeämpiä. Monella eläkeikäisellä on jo kaikki hankinnat tehty ja varmasti pärjää pienemmälläkin eläkkeellä jos on terve.

tyytyväinen, pientä eläkettä ja elämästä nauttiva

Sisältö jatkuu mainoksen alla