Olen tehnyt sivutyötä vuodesta 2005. Pari vuotta sitten jäin pankin lisäeläkkeelle oltuani toimihenkilönä 42 vuotta. Nyt eläke laskettiin uudelleen sivutyöstä ja pankin työstä. Hämmästyin, kun eläkkeestä vähennettiin 75 euroa. Olen lukenut, että 2005 jälkeen ei vähennyksiä tehdä.Tiedonjano

Oletan, että pankin lisäeläkettä vähennettiin, kun peruseläkkeenne kasvoi sivutyön takia. Lisäeläkkeillä on omat sääntönsä, jotka poikkeavat normaalista lakisääteisestä työeläkkeestä. Myös julkiselta alalta vuoden 2004 loppuun saakka karttunutta eläkettä voidaan edelleenkin pienentää, jos siihen mennessä karttunut kokonaiseläke ylittää tietyn rajan. Yhteensovitus ei siis poistunut työeläkkeistä kokonaan vuoden 2005 eläkeuudistuksessa. Myös tapaturma- ja liikennevakuutuslain mukaiset eläkkeet vähentävät työeläkettä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomen eläkejärjestelmä on täyttä huijausta. On valtion vanhuuseläke (olematon) on työeläke (pätkätöissä ja alipalkatuissa saa jonkun satasen) on kunnallinen ja valtiollinen eläke. Politiikot ja upseerit saa kunnon rahat. Näissä missään ei tasa-arvoa tunneta. Lisäksi valtion töissä voidaan hommata lisäeläke mikä tuplaa tulon. Se maksetaan verovaroin.
Täytyy muistaa että lahtarioikeisto voitti kansalais-sodan. Siitä tämä juontaa.

Koska julkisella puolella normaalista ansaitusta työeläkkeestä voidaan vähentää osa määrätyin perustein, miksei kohtuuttoman suuria eläkkeitä tai lisäeläkkeitä voi kohtuullistaa. Tuntemassani tapauksessa työura oli julkisella puolella 41 vuotta ja sitä ennen 5 vuotta yksityisellä puolella, josta ei kertynyt eläkettä ennen 23 ikävuotta tehdystä työstä. Eläkekertymästä poistui n. 400€, mikä ei olisi ollut edes kohtuuton summa. Eläkeyhtiössä kerrottiin, että laskelma ssa oli ennakoitu palkkakertymää toteutunutta suuremmaksi eläkeuudistusta tehdessä. Siksi jäi eläke niin pieneksi.
Suurilla ansiotuloilla on talous varmaan niin vakaalla pohjalla, ettei elintaso laske, vaikka saisi vain sen julkisuudessa vilahtaneen 4000€/kk:ssa. Varmasti tällekin muutokselle voitaisiin keksiä hyvät perustelut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla