Mieheni saa eläkettä noin 2500  e/kk ja minun eläkkeeni on noin 1300  e/kk. Paljonko minä saisin leskeneläkettä mieheni kuoltua? Entä jos minä kuolen ensin, paljonko mieheni saisi leskeneläkettä?Vakiotilaaja

Leskeneläke on mutkikas etu. Kaikki lesket eivät sitä suinkaan saa, ja sen määräkin saattaa yllättää suuntaan tai toiseen.

Leskeneläke on enintään puolet vainajan eläkkeestä. Lesken oma työeläke pienentää usein leskeneläkkeen määrää.

Eläkeyhtiö Varmassa laskettiin, että sinun leskeneläkkeesi olisi 907 e/kk. Miehesi taas ei saisi sinun jälkeesi lainkaan leskeneläkettä, koska hänen työeläkkeensä on selvästi sinun työeläkettäsi suurempi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Laskelmassa oletettiin, että eläkkeenne ovat tasan 2500 ja 1300 e/kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tulot laskevat 25 % alle sen eläkkeen, mitä saat, voit hakea korotusta vakuutusyhtiöstä. Minulle sanottiin, että täytyy odottaa 6 kuukautta tulojen laskun jälkeen, mutta sen saa sitten takautuvasti. Näin on 5 vuotta eläkkeen alkamisesta. Mutta kannattaa vielä soittaa vakuutusyhtiöön ja varmistaa. Minulle ainakin ovat kaiken aikaa olleet hyvin avuliaita ja ystävällisiä.

 

Hei!
Menetin mieheni työtapaturmaisesti 2006 syyskuulla.Olen vielä työelämässä ja sen mukaan laskivat vakuutusyhtiössä eläkkeen.onko minulla oikeus hakea lisäeläkettä jos minulta loppuis työ kokonaan,tulotasoni tipahtaisi rajusti?Onko jokin aika vielä siihen ,kun olen jääny leskeksi?Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla