Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Tämä kastike tekee kruunaa parsa-annoksen.

Voikastike

Annos noin 2 dl

1 salottisipuli
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
100 g voita
valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
¼ tl suolaa

  • Leikkaa salottisipuli pieniksi kuutioiksi. Kaada viini kattilaan ja lisää sipulikuutiot. Keitä 5–8 minuuttia niin, että sipuli pehmenee ja valkoviini on lähes kokonaan haihtunut.
  • Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon 5 minuutin ajan. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja lisää se voimakkaasti sekoittaen kastikkeeseen. Mausta pippureilla ja suolalla.

Tarjoile kastike parsa Polonaisen kera. Katso sen resepti täältä:

Parsaa Polonaise

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla