Punaviinissä haudutettu paahtopaisti on herkullisen mureaa. Hyvää ruokahalua, rakkaat isät ja isoisät!

6 salottisipulia
200 g herkkusieniä
1 porkkana
700 g paahtopaistia
4 pekoniviipaletta (100 g)
50 g voita
1 rkl rypsiöljyä
½–1 tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl vehnäjauhoja
½ l punaviiniä, mieluiten burgundilaista
2 dl vahvaa lihalientä
1 rkl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl timjamia tai 2 tuoretta timjaminoksaa
1 laakerinlehti

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Kuori ja lohko sipulit. Puolita herkku­sienet. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuivaa paisti talouspaperilla ja leikkaa se kuutioiksi. Pilko pekoni.
  • Kuumenna valurautapata. Ruskista sipuleita, herkkusieniä ja porkkanoita voissa 5 minuuttia. Mausta vihannekset kevyesti uolalla ja nosta ne reikäkauhan avulla hetkeksi sivuun odottamaan.
  • Laita valurautapataan öljyä. Ruskista lihat öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan ­väriä pintaan. Lisää pekoni ja ruskista vielä pari ­minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele jauhot lihojen joukkoon. Lorauta sekaan punaviini ja lientä niin paljon, että se peittää ­ainekset. Lisää tomaattisose, yrtit ja valkosipuli. Kaada vihan­nekset pataan ja anna hautua uunissa noin tunti tai kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
  • Tarjoa peruna­muusin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla