
Palkokasvit ovat mahtavia proteiininlähteitä. Hauduta niitä juuresten kanssa, niin saat maukkaan pataruuan.
Juures-papupata
4 annosta
2 rkl rypsiöljyä
noin ½ tl chilihiutaleita
3 porkkanaa
250 g palsternakkaa
1 prk (258 g) mustia papuja
1 omena
250 g hapankaalia
1 rkl hunajaa
1 ½ tl suolaa
(pala choritzoa)
Tee näin:
- Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakat. Valuta ja huuhtele pavut ja lohko pesty omena.
- Kuumenna öljy kasarissa, lisää joukkoon chili ja juureskuutiot. Paista kevyesti muutama minuutti.
- Lisää joukkoon pavut, omena ja hapankaali sekä hunaja ja suola. Hauduta pataa 25 minuuttia kannen alla.
- Tarjoa sellaisenaan tai täysjyväriisin kanssa.
Vinkki! Halutessasi voit lisätä pataan pienen palan choritzoa makua antamaan. Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi ja paahda kasarissa juuresten ja chilin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Seuraa meitä Facebookissa