Nämä gluteenittomat muffinit täytetään mustikoilla ja vadelmilla. Pursota päälle kermaa ja koristele marjoilla, niin saat näyttävän ja suloisen herkun kahvipöytään.

Kuningatarmuffinit

8 isoa tai 14 pientä

125 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ sitruunan raastettu kuori
4 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper gluten free mix
½ dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte

3 dl mustikoita
2 dl vadelmia
1 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Pinnalle

2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
tuoreita marjoja

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahdon joukkoon munat yksitellen. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää kaikki ainekset taikinaan.
  3. Sekoita mustikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauho ja sokeri.
  4. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Lisää päälle marjoja.
  5. Paista muffineita koon mukaan 20-30 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
  6. Vaahdota kermavaahto ja lisää joukkoon tomusokeri. Koristele muffinit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.