Vehnäjauhojen sijaan tähän suklaakakkuun siivilöidään maissitärkkelystä. Lopputulos hurmaa taatusti joka syöjän.
Suklaakakku
12 palaa
200 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissitärkkelystä, esim. Maizena
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1⁄4 tl suolaa
Koristeeksi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 rkl tomusokeria
½ dl kookoslastuja
2 rkl pakkaskuivattua mansikkaa, esim. Dr. Oetker
orvokkeja
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota 23 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.
- Paloittele rasva ja suklaa kattilaan.
- Sulata seos miedolla lämmöllä sulaksi.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokaan.
- Paista suklaakakkua uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla, kookoslastuilla, pakkaskuivatuilla mansikoilla ja tuoreilla orvokeilla.
Seuraa meitä Facebookissa