VehnÀjauhojen sijaan tÀhÀn suklaakakkuun siivilöidÀÀn maissitÀrkkelystÀ. Lopputulos hurmaa taatusti joka syöjÀn.

Suklaakakku

12 palaa

200 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2œ dl maissitĂ€rkkelystĂ€, esim. Maizena
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1⁄4  tl suolaa

Koristeeksi

SisÀltö jatkuu mainoksen jÀlkeen

1 rkl tomusokeria
œ dl kookoslastuja
2 rkl pakkaskuivattua mansikkaa, esim. Dr. Oetker
orvokkeja

SisÀltö jatkuu mainoksen alla
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota 23 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.
  2. Paloittele rasva ja suklaa kattilaan.
  3. Sulata seos miedolla lÀmmöllÀ sulaksi.
  4. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. LisÀÀ jÀÀhtynyt suklaa-voiseos taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokaan.
  5. Paista suklaakakkua uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  6. Koristele jÀÀhtynyt kakku tomusokerilla, kookoslastuilla, pakkaskuivatuilla mansikoilla ja tuoreilla orvokeilla.
SisÀltö jatkuu mainoksen alla