VehnÀjauhojen sijaan tÀhÀn suklaakakkuun siivilöidÀÀn maissitÀrkkelystÀ. Lopputulos hurmaa taatusti joka syöjÀn.
Suklaakakku
12 palaa
200 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2œ dl maissitĂ€rkkelystĂ€, esim. Maizena
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1â4Â tl suolaa
Koristeeksi
SisÀltö jatkuu mainoksen jÀlkeen
1 rkl tomusokeria
œ dl kookoslastuja
2 rkl pakkaskuivattua mansikkaa, esim. Dr. Oetker
orvokkeja
SisÀltö jatkuu mainoksen alla
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota 23 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.
- Paloittele rasva ja suklaa kattilaan.
- Sulata seos miedolla lÀmmöllÀ sulaksi.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. LisÀÀ jÀÀhtynyt suklaa-voiseos taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokaan.
- Paista suklaakakkua uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- Koristele jÀÀhtynyt kakku tomusokerilla, kookoslastuilla, pakkaskuivatuilla mansikoilla ja tuoreilla orvokeilla.
Seuraa meitÀ Facebookissa