Vehnäjauhojen sijaan tähän suklaakakkuun siivilöidään maissitärkkelystä. Lopputulos hurmaa taatusti joka syöjän.

Suklaakakku

12 palaa

200 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissitärkkelystä, esim. Maizena
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1⁄4  tl suolaa

Koristeeksi

1 rkl tomusokeria
½ dl kookoslastuja
2 rkl pakkaskuivattua mansikkaa, esim. Dr. Oetker
orvokkeja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota 23 senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.
  2. Paloittele rasva ja suklaa kattilaan.
  3. Sulata seos miedolla lämmöllä sulaksi.
  4. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokaan.
  5. Paista suklaakakkua uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  6. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla, kookoslastuilla, pakkaskuivatuilla mansikoilla ja tuoreilla orvokeilla.