Tuttu kääretorttu taipuu helposti pikakakuksi. Punajuuri maustaa ja antaa väriä kukkakakkuun.

Punajuurikääretorttu

12 annosta, 30 minuuttia + vetäytyminen 4 tuntia

  • 1 dl punajuuriraastetta
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 300 g kinuskituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl vadelmahilloa

Raasta punajuuri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti. Kääntele punajuuriraaste sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin kuusi minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Täytä torttu heti pohjan jäähdyttyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo ja puolet vaahdosta. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta se kylmään vähintään neljäksi tunniksi.

Leikkaa tortusta paksuja viipaleita. Asettele ne kukan muotoon tarjoiluastialle ja levitä loppu täyte viipaleiden päälle. Koristele esimerkiksi vadelmilla.

Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla