ET:n toimitus paljasti suosikkireseptinsä. Nämä upeat leivonnaiset hurmaavat varmasti!

Mainio mustikkatorttu

Pohja

100 g margariinia tai voita

¾ dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 muna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

3 dl mustikoita

1 rkl perunajauhoja

1 ½ rkl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinan joukkoon.

Tasoita taikina voideltuun, korppujauhotetun irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikat, perunajauho ja sokeri keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.

Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

"Olen tehnyt piirakan ihan tavalliseen matalareunaiseen piirakkavuokaan ja tarjonnut siitä suoraan. Mustikoiden sekaan olen laittanut joskus metsävadelmia ja silloin vähentänyt sokerin määrää. Tämän ohjeen olen ottanut talteen perunajauhopaketin kyljestä."

Eksoottinen Brita-kakku

Pohja
125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte
Granaattiomenan siemeniä
Mangoa
2 dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa

Koristeluun
Granaattiomenan siemeniä
Mangoa
Rouhittua valkosuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa pohjan kuivat aineet ja sekoita ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina suorakaiteeksi (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pohja leviää uunissa, joten se ei saa ulottua pellin reunoille saakka. Esikypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa 10 minuutin ajan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 min). Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.

Levitä marenki lusikalla jäähtyneelle pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Paloittele mango ja irrota granaattiomenan siemenet hedelmästä. Säästä osa molemmista koristeluun. Vaahdota kerma ja rahka.

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä rahka-kermaseos, mangonpalaset ja granaattiomenan siemenet. Nosta toinen levy päälle. Koristele loppuun.

"Täytteinä käytettävää rahkaa, hedelmiä ja marjoja voi vaihdella sesongin ja tilaisuuden mukaan.Täytteillä saa heikommastakin suorituksesta näyttävän."

Daivaallinen Dajm-torttu

Pohja
1 dl mantelirouhetta
3 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte
4 dl kuohukermaa
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 tupla-Dajmia (á 57 g)

Paahda mantelirouhe puhtaassa, kuivassa paistinpannussa. Jäähdytä.

Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sokeri vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. 

Lisää mantelirouhe valkuaisvaahdon joukkoon.

Levitä kova vaahto leivinpaperin päälle, halkaisijaltaan noin 24 sentin laajuiseksi ympyräksi. Kypsennä levyä uunin keskitasolla 140 asteessa noin tunti. Kun marenki on rapeaa, ota levy uunista jäähtymään.

Vaahdota kerma huolellisesti. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Hienonna Dajm-patukat pieniksi muruiksi ja sekoita täytteeseen.

Levitä täyte marenkilevyn päälle. Laita torttu muutamaksi tunniksi pakastimeen. Jos säilytät pitempään, pakkaa leivonnainen folioon tai muovipussiin.

Ota torttu sulamaan 20 minuuttia ennen tarjoilua.

"Olen tarjonnut ihanaa marenkista Daim-kakkua monissa juhlissa. Se on kätevä tehdä etukäteen valmiiksi pakastimeen, ja maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin."

Sisältö jatkuu mainoksen alla