
Kirsikkahillolla ja viskillä maustettu supersuklainen kakku on kahvipöydän kuningatar.
Ylellinen suklaakakku
10–12 palaa, noin 1 tunti
- 100 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl neilikkaa
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1/2–3/4 dl appelsiinimehua
Täyte ja päällinen
- 200 g tummaa suklaata
- 5 dl vispikermaa
- 2 dl kirsikkahilloa (esim. St Dalfour)
- 2 valmista marenkilevyä
Päälle
- 5 tuoretta viikunaa
- 1 dl marjoja
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).
Sulata suklaa mikrossa muutamassa erässä, sekoita sileäksi.
Vaahdota munat ja sokeri.
Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet mausteineen. Lisää hiukan jäähtynyt suklaasula taikinaan.
Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyys paistotikulla.
Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku ritilälle.
Vinkki! Voit korvata appelsiinimehun viskillä ja koristella kakun myös pelkästään marjoilla.
Sulata suklaa mikrossa, jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä suklaasulaa pieneen määrään kermavaahtoa ja lisää sekaan loput vaahdosta. Älä vatkaa liikaa, ettei vaahto tiivisty.
Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Kostuta alin kerros, levitä sille puolet hillosta ja reilusti vaahtoa, nosta marenkilevy päälle.
Kokoa kakku samalla tavalla valmiiksi, mutta huomaa, että voit kostuttaa muita kakkulevyjä enemmän kuin alinta.
Levitä loput vaahdosta sivuille ja pinnalle. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Koristele kakku viikunoilla ja marjoilla. Säilytä peitettynä viileässä.
Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 23/2019