Kuvat
Ninna Lindström

Kirsikkahillolla ja viskillä maustettu supersuklainen kakku on kahvipöydän kuningatar.

Ylellinen suklaakakku

10–12 palaa, noin 1 tunti

  • 100 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1/2–3/4 dl appelsiinimehua

Täyte ja päällinen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • 200 g tummaa suklaata
  • 5 dl vispikermaa
  • 2 dl kirsikkahilloa (esim. St Dalfour)
  • 2 valmista marenkilevyä

Päälle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 5 tuoretta viikunaa
  • 1 dl marjoja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).

Sulata suklaa mikrossa muutamassa erässä, sekoita sileäksi.

Vaahdota munat ja sokeri.

Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet mausteineen. Lisää hiukan jäähtynyt suklaasula taikinaan.

Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyys paistotikulla.

Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku ritilälle.

Vinkki! Voit korvata appelsiinimehun viskillä ja koristella kakun myös pelkästään marjoilla.

Sulata suklaa mikrossa, jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä suklaasulaa pieneen määrään kermavaahtoa ja lisää sekaan loput vaahdosta. Älä vatkaa liikaa, ettei vaahto tiivisty.

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta alin kerros, levitä sille puolet hillosta ja reilusti vaahtoa, nosta marenkilevy päälle.

Kokoa kakku samalla tavalla valmiiksi, mutta huomaa, että voit kostuttaa muita kakkulevyjä enemmän kuin alinta.

Levitä loput vaahdosta sivuille ja pinnalle. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Koristele kakku viikunoilla ja marjoilla. Säilytä peitettynä viileässä.

Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 23/2019

Sisältö jatkuu mainoksen alla