Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud

Marjat sopivat koristamaan suklaista kakkua.

Kardemummainen suklaamoussekakku

Pohja

1 pkt (260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75 g voita

Täyte

200 g tummaa suklaata, 50 %
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
koristeeksi mustikoita

Tee näin:

Kuumenna uuni 180-asteiseksi.

Murskaa keksit monitoimi­koneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon.

Painele murut irtopohjaisen kakku­vuuan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.

Tee täyte. Sulata suklaa mikro­aaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää kardemumma ja ripaus suolaa.

Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista, tarjoa mielellään seuraavana päivänä. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mustikoilla.