Upea britakakku hurmaa ulkonäöllään – ja etenkin maullaan! Kakku on helppo tehdä myös kaikille sopivana gluteenittomana, laktoosittomana ja vegaanisena.

Ihana brita

12 palaa, L, G, (V)

150 g laktoositonta voita

1 1/2 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 keltuaista

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl kanelia

1 1/2 dl kookos- tai kaurajuomaa

Marenki

4 valkuaista

2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

muutama tippa etikkaa

1/2 dl mantelilastuja

Täyte

2 dl laktoositonta

kuohukermaa

200 g kinuskituorejuustoa

1–2 dl luumuhilloa

1–2 rkl sitruunamehua

koristeeksi marjoja ja hedelmiä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota mantelilastuilla kolme 20 sentin irtopohjavuokaa.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seosta ja maitoa vuorotellen taikinaan käännellen. Jaa taikina vuokiin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Älä täytä vuokia aivan täyteen, sillä taikina paisuu paistuessaan.

Vaahdota valkuaiset vatkaimella. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa vaahdosta tanakka. Levitä vaahto vuokiin taikinapohjan päälle. Ripottele lopuksi mantelilastut munavaahdon päälle.

Paista kakkuja noin 20–30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki kauniin vaaleanruskeaa. Jäähdytä pohjat.

Nosta pohja tarjoiluvadille. Sekoita vaahdoksi vatkattu kerma tuorejuustoon.

Notkista hilloa tarvittaessa sitruunamehulla. Levitä puolet hillosta ja puolet vaahdosta kakkupohjalle. Siirrä toinen pohja päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas pohja kanneksi ja koristele.

Vinkki: Voit tehdä kakkupohjat reilusti etukäteen, pakastaa ne ja täyttää lähes jäisinä. Torttua on myös helpompi käsitellä pakastamisen jälkeen.

Vegaaniversio

Korvaa voi leivontamargariinilla ja kuohukerma vaahtoutuvalla soija-, kaura- tai kookoskermalla.Tuorejuustojakin on tarjolla vegaanisina.

Marengissa kananmunanvalkuaisen voi korvata säilykekikherneiden liemellä eli aquafaballa.

Keltuaisen korvaajia ovat liotetut ja tehosekoittimella soseutetut cashewpähkinät tai paksu kookoskerma.

Ohje on julkaistu ET-lehden numerossa 24/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla