Tämä herkullinen leivos valloittaa kesäisin koko Kuhmon seudun. Ehkä kohta koko Suomen? Katso helppo ohje.

15 kpl

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl vettä
1–2 tl rommiaromia,
esim. Dr. Oetker

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte
2 dl mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koristelu
¾ dl mansikkahilloa
1–2 l mansikoita
2 dl vettä tai mansikkamehua
1 dl hyytelösokeria

  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Kumoa taiki­na leivitettyyn kakkuvuokaan, mie­­­lellään neliön muotoiseen tai pyö­reään vuokaan, halkaisija noin 24 cm. Paista 175-asteisen uunin ala­tasolla noin 35 minuuttia.
  • Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen kerrokseen. Sekoita kostutusaineet ja kostuta pohjat. Vatkaa kermavaahto ja lisää sokeri. Levitä pohjalle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Nosta kansi­levy päälle.
  • Koristele kakku. Levitä kannelle ohut kerros hilloa. Asettele halkaistut mansikat kakun pinnalle. Kiinnitä kakun ympärille irtopohjavuoan reunat.
  • Kuumenna vesi tai mehu kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri samalla sekoittaen. Kiehauta ja jäähdytä muutaman minuutin ajan. Lusikoi kiillettä mansikoiden päälle. Anna hyytelön jähmettyä.
  • Irrota kakkuvuoan reunat. Leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi. Pyyhi leikkauksen välissä veitsen pinta puhtaaksi, niin leikkauspinta pysyy siistinä.

Ohje: leipomoyrittäjä Mikko Heikkinen, Hyvärisen leipomo, Kuhmo

Muista myös nämä herkut:

Sisältö jatkuu mainoksen alla