jälkiruuat, kakut
jälkiruuat, kakut

Nyt viikonlopuksi suklaakakkua! Koristele herkku tyrni- tai pihlajanmarjoilla.

12 annosta

200 g tummaa suklaata 70 %
200 g pekaanipähkinöitä
200 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
5 munaa

Leivitykseen:
voita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päälle:
vaahterasiirappia
tyrnimarjoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisänä:
kermavaahtoa

  • Lohko suklaa monitoimi­koneen kulhoon. Lisää pähkinät, säästä neljännes koristeluun. Jauha tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon pehmeä, paloiteltu voi, sokeri ja kaakao­jauhe. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset monitoimikoneen kulhoon ja surauta ainekset sekaisin.
  • Vatkaa valkuaisista erillisessä kulhossa kova vaahto. Lisää vaahto hellästi sekoittaen taikinan joukkoon.
  • Voitele irtopohjavuoka (halkaisijalta noin 25 cm) huolellisesti voilla. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 200-asteisen uunin keski­tasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Irrota kakku vuuasta ja jäähdytä.
  • Levitä kakun pintaan ennen tarjoilua reilusti vaahtera­siirappia ja tyrnimarjoja. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla