jälkiruuat, kakut
jälkiruuat, kakut

Nyt viikonlopuksi suklaakakkua! Koristele herkku tyrni- tai pihlajanmarjoilla.

12 annosta

200 g tummaa suklaata 70 %
200 g pekaanipähkinöitä
200 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
5 munaa

Leivitykseen:
voita

Päälle:
vaahterasiirappia
tyrnimarjoja

Lisänä:
kermavaahtoa

  • Lohko suklaa monitoimi­koneen kulhoon. Lisää pähkinät, säästä neljännes koristeluun. Jauha tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon pehmeä, paloiteltu voi, sokeri ja kaakao­jauhe. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset monitoimikoneen kulhoon ja surauta ainekset sekaisin.
  • Vatkaa valkuaisista erillisessä kulhossa kova vaahto. Lisää vaahto hellästi sekoittaen taikinan joukkoon.
  • Voitele irtopohjavuoka (halkaisijalta noin 25 cm) huolellisesti voilla. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 200-asteisen uunin keski­tasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Irrota kakku vuuasta ja jäähdytä.
  • Levitä kakun pintaan ennen tarjoilua reilusti vaahtera­siirappia ja tyrnimarjoja. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla. 

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut