Ilahduta viikonlopun kahvittelijoita mehevänmaukkaalla omenapiirakalla.

Omenapiirakka

12 palaa

150 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ dl kuohukermaa

3-4 omenaa, esim. kotimainen Konsta tai Talvikaneli

½ dl sokeria

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Voitele reunallinen piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 24 senttiä.
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla sekoittaen.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne sekä kerma taikinaan.
  • Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.
  • Kuori ja lohko omenat. Leikkaa lohkoista ohuita viipaleita. Asettele viipaleet piirakkavuokaan ja ripottele pintaan sokeria.
  • Paista omenapiirakkaa noin 40 minuuttia.