Ilahduta viikonlopun kahvittelijoita mehevänmaukkaalla omenapiirakalla.
Omenapiirakka
12 palaa
150 g voita
2 dl sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
3 kananmunaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa
3-4 omenaa, esim. kotimainen Konsta tai Talvikaneli
½ dl sokeria
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Voitele reunallinen piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 24 senttiä.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla sekoittaen.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne sekä kerma taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.
- Kuori ja lohko omenat. Leikkaa lohkoista ohuita viipaleita. Asettele viipaleet piirakkavuokaan ja ripottele pintaan sokeria.
- Paista omenapiirakkaa noin 40 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa