
Mansikkatrifleen tulee kerroksittain jugurttia, kiisseliä ja keksejä sekä päälle paahdettua marenkia.
4–6 annosta
- 1 l mansikoita
- 7 dl vettä
- ¾ dl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- 4 rkl perunajauhoja
- ½ dl vettä
Lisäksi
- 150 g keksejä, esim. tiramisu- tai kaurakeksejä
- 500 g turkkilaista jugurttia
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
Marenki
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- 3 kananmunan valkuaista
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl mansikoita
Valmistus
- Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Lisää kattilaan puolet marjoista, vesi, sokeri ja kardemumma. Hauduttele kiisseliä 10 minuuttia. Soseuta kiisselipohja ennen suurustamista.
- Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi seokseksi. Vedä kattila pois liedeltä. Valuta suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää loput mansikkalohkot hieman jäähtyneeseen kiisseliin.
- Mausta turkkilainen jugurtti vaniljasokerilla ja pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
- Kokoa jälkiruoka. Lusikoi jugurtti uunin kestävään reunalliseen lasivuokaan. Asettele pinnalle keksejä joko kokonaisina tai murskattuina. Valuta päälle jäähtynyt kiisseli. Lusikoi pintaan marenki.
- Kuumenna jälkiruokaa uunijäätelön tapaan 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin sävyn.
- Lohko pinnalle tuoreita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa