Mansikkatrifleen tulee kerroksittain jugurttia, kiisseliä ja keksejä sekä päälle paahdettua marenkia. 

4–6 annosta

  • 1 l mansikoita
  • 7 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 4 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Lisäksi

  • 150 g keksejä, esim. tiramisu- tai kaurakeksejä
  • 500 g turkkilaista jugurttia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl mansikoita

Valmistus

  • Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Lisää kattilaan puolet marjoista, vesi, sokeri ja kardemumma. Hauduttele kiisseliä 10 minuuttia. Soseuta kiisselipohja ennen suurustamista.
  • Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi seokseksi. Vedä kattila pois liedeltä. Valuta suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää loput mansikkalohkot hieman jäähtyneeseen kiisseliin.
  • Mausta turkkilainen jugurtti vaniljasokerilla ja pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
  • Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
  • Kokoa jälkiruoka. Lusikoi jugurtti uunin kestävään reunalliseen lasivuokaan. Asettele pinnalle keksejä joko kokonaisina tai murskattuina. Valuta päälle jäähtynyt kiisseli. Lusikoi pintaan marenki.
  • Kuumenna jälkiruokaa uunijäätelön tapaan 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin sävyn.
  • Lohko pinnalle tuoreita mansikoita.