4 annosta, 30 minuuttia

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1/2 myskikurpitsa
  • 1 ps (150 g) sokeriherneitä
  • 1 ps (200 g) lehtikaalia
  • 1 granaattiomena
  • 1 ruukku minttua
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua anista
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (2 x 125 g) kypsää kvinoaa (esim. Risella)

Leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi. Kuori ja pilko kurpitsa. Leikkaa herneet muutamaan osaan ja hienonna lehtikaali. Halkaiset granaattiomena ja irrota siemenet ison kulhon päällä, jotta saat myös hedelmästä irtoavat mehut talteen. Hienonna minttu samaan kulhoon, purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää hunajaa.

Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista kurpitsaa keskilämmöllä 5-8 minuuttia, lisää kesäkurpitsat ja lehtikaali ja paista 5 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet ja paista 1-2 minuuttia niin, että mausteet lämpenevät ja maut tarttuvat vihanneksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kumoa paistos isoon kulhoon granaattiomenan siementen joukkoon. Lämmitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää se salattiin. Sekoita hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti on julkaistu ET-lehden numerossa 3/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla