
Kuva: Sanoma-arkisto / Ulla-Maija Lähteenmäki
Tällä ohjeella paistat luuttoman tai perinteisen kokonaisen tai puolikkaan kinkun. Ohje sopii myös juhlakinkulle ja kinkkurullalle.
- Anna jäisen kinkun sulaa viileässä 1–3 vrk. Jos sulatat huoneenlämmössä, pane pakastekinkku muovipussiin ja se pahvilaatikkoon. Sulje se.
- Pieni kinkku sulaa noin 10 tunnissa, iso noin vuorokaudessa. Kinkun voi sulattaa myös astiassa, jossa on vettä.
- Anna kinkun olla vielä 3–4 tuntia huoneenlämmössä, jotta se ehtii lämmetä sisältäkin.
- Nosta kinkku uunipannun päällä olevalle ritilälle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan niin, ettei kärki ota luuhun.
- Siirrä pannu uuniin, lisää sen verran vettä, että pohja peittyy.
- Kypsennä 100–125 asteessa 60–80 minuuttia kiloa kohden. Kypsyminen jatkuu ja sisälämpö nousee nelisen astetta uunista ottamisen jälkeen.
- Jos pidät mehukkaasta, ota kinkku uunista, kun mittari on hieman yli 70 astetta. Jos haluat täysin kypsää, odota, kunnes mittari näyttää 75–78 astetta.
- Irrota hieman jäähtyneestä kinkusta kamara.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa