Tekeekö mielesi nopeatekoista ateriaa, joka on samalla näyttävä ja terveellinen. Tässä se on!

Uppomuna-avokadosalaatti

1 annos

1 muna
2 rkl valkoviinietikkaa
2 dl salaattisekoitusta
1 avokado
8 cm pala kurkkua
2 kirsikkatomaattia
50 g emmentaljuustoa
½ dl paahdettuja leipäkuutioita
ripaus mustapippuria
suolaa

  • Pane kattilallinen vettä kiehumaan. Riko muna kuppiin. Kun vesi poreilee kunnolla, lisää 2 rkl valkoviinietikkaa ja pyöräytä puulastalla veteen reipas pyörre. Älä lisää suolaa.
  • Kumoa muna kupista hennosti poreilevaan veteen pyörteen keskelle. Pane kello tikittämään neljäksi minuutiksi, sitten keltuainen on sopivan juoksevaa. Voit tarvittaessa antaa pyörteelle lisää vauhtia.
  • Kokoa salaattiannos. Nosta uppomuna sen päälle ja riko pinta niin, että keltuainen valuu salaatille kastikkeeksi. Viimeistele mustapippurilla ja suolalla.