Tee perunasalaatti ilman majoneesia, sekoita nopea silli ja kääri pasteijat rullalle. Kruunaa vappupöytä inkiväärisimalla ja nauti maukas munkki lopuksi.

Kokosimme täydellisen brunssin ainekset helpoista ruuista.

Katso vapun herkullisimmat reseptit alta!

Pinaattilohirullat

Sitruunamarinoitu perunasalaatti

Sinappisilli

Inkiväärisima

Maailman parhaat munkit

Makeat ja hapokkaat marjat ovat hyvä pari miedonmakuiselle piimähyytelölle.
Makeat ja hapokkaat marjat ovat hyvä pari miedonmakuiselle piimähyytelölle.

Piimästä syntyy pehmeä, ihana ja raikas jälkiruoka, joka on parhaimmillaan kesän marjojen kanssa tarjoiltuna. Tämä resepti tuli toiseksi ET:n Suuressa jälkiruokakilpailussa.

ET-lehti järjesti lukijoilleen Suuren jälkiruokakilpailun viime vuonna. Kilpailun voitti ihana tyrnijäätelö. Katso myös kolme muuta kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon päässyttä reseptiä.

Toiselle sijalle kilpailussa ylsi kauhavalaisen Virpi Viinikan lähettämä piimähyytelön ohje. Näin raati kuvaili ohjetta:

"Tässä reseptissä trendikäs piimä on jalostettu pehmeäksi, maukkaaksi jälkiruuaksi. Yksinkertaisista aineksista syntyy klassikko!"

Kokeile itse!

Piimähyytelö

4-6 annosta

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ l piimää

  1. Laita liivatelehdet väljään, kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
  2. Lisää kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi, pudota kuuman kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
  4. Lisää seokseen piimä ja sekoita kunnolla. Jaa seos suoraan annoslaseihin.
  5. Anna piimähyytelön hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  6. Tarjoa marjojen, hedelmien tai hillon kanssa.

Värikäs vihannespikkelssi ja mustikka-punasipulipikkelssi muistuttavat kesästä vielä loppuvuodestakin. Katso ohjeet!

Värikäs vihannespikkelssi

noin 1 ½ litraa

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 eri väristä paprikaa
  • 2 avomaankurkkua
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl sinapinsiemeniä

Liemi

  • 1/8 dl omenaviinietikkaa
  • 4 dl vettä
  • 3 ½ dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl jääkuutioita
  1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Poista paprikoista siemenet. Halkaise kurkut ja poista siemenet. Leikkaa kurkut, paprikat ja kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
  2. Yhdistä kulhossa vihannessuikaleet ja sinapinsiemenet. Jaa vihannekset puhtaisiin, desinfioituihin lasitölkkeihin.
  3. Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri ja suola liukenevat etikkaan. Nosta jäähtymään hetkeksi.
  4. Lisää hieman jäähtyneeseen liemeen jääkuutiot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Kaada liemi vihannesten päälle tölkkeihin.
  5. Sulje tölkit tiiviisti kansilla ja laita maustumaan jääkaappiin kolmeksi päiväksi ennen käyttöä. Pikkelssi säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Vinkki: Kokeile vihannespikkelssiä makkaran kaveriksi!

 

Mustikka-punasipulipikkelssi

noin 1½ litraa

  • 1 l mustikoita
  • 1 punasipuli
  • 3 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 4 neilikkaa
  • 1/4 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  1. Puhdista mustikat. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Yhdistä kulhossa etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet liemeen.
  3. Laita mustikat ja sipulit kerroksittain isoon lasitölkkiin. Kaada päälle etikkaliemi ja lisää mausteet. Sulje tölkki kannella ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin päivän ajaksi.

Vinkki! Tarjoile keksien, juuston, leikkeleiden tai kypsän tai graavatun kalan kanssa. Sopii loistavasti lisämauksi myös salaatteihin.

Vierailija

Säilö kesä talteen! Näin teet värikkäät ja herkulliset pikkelssit

Näissä pikkelsseissä ei ole mitään muuta vikaa kuin että eivät sovellu herkkävatsaisen syötäväksi. Minulla hulahtaa läpi suoliston kertaheitolla yhdistelmä punasipuli + omena - tai valkoviinietikka. Menee pöntöllä istumiseksi seuraava vuorokausi pikkelssin syönnin jälkeen joten omaan kokemukseen perustuen en suosittele jos on sovittuna jotain menoa pikkelssin syönnin jälkeen!
Lue kommentti