Joka viides suomalainen kärsii jalkasienestä jossain vaiheessa elämäänsä. Kokosimme kahdeksan askelta, jotka sinun on otettava tuhotaksesi tämä ikävä vaiva.

 1. Älä usko pikakikkoihin. Jalkoja vaanivat silsat, sienet ja känsät ovat sitkeitä seuralaisia, joista eroon pääseminen vie yleensä kuukausia, jopa vuosia.

  Lue kattava varvaspaketti:

 2. Unohda umpinaiset kengät. Kävele mahdollisimman paljon avojaloin, hengittävissä luonnonkuitusukissa tai sandaaleissa.
 3. Kuivaa, kuivaa, kuivaa. Sieni viihtyy kosteissa jaloissa. Kuivaa etenkin varvasvälit huolella suihkun, saunan ja uintireissujen jälkeen ja anna hikoaville kintuille ilmakylpyjä aina kun mahdollista.
 4. Piinaava kutina on jalkasienen kiusallisin oire. Tunnistat sen myös punoituksesta, hilseilystä ja halkeilusta yhdessä tai kahdessa reunimmaisessa varvasvälissä.

  Näin hoidat myös jalkasilsan ja känsät

 5. Kokeile käsikauppalääkkeitä. Sienen voi hoitaa apteekista ilman reseptiä saatavalla voiteella tai pulverilla, jossa on vaikuttavana lääkeaineena atsolijohdannaisia tai terbinafiinia. Hoito kestää yleensä viikosta kuukauteen.
 6. Elleivät oireet häviä neljässä viikossa, luovu käsikauppalääkkeistä. Lähde  lääkäriin ja otata sieninäyte. Lääkärisi voi määrätä sinulle vahvemman reseptilääkkeen.
 7. Heitä pois vanhat kengät. Et pääse sienestä eroon niin kauan kuin kävelet vanhoilla kengilläsi. Ennen kuin otat käyttöön uudet kengät, ripottele niihin sienilääkepulveria.
 8. Pese happamalla. Jalkojen ihon luonnollista suojaa pöpöjä vastaan tukee pesuaine, joka on pH-arvoltaan sopivan hapan, pH noin 5,5.

  Tärkeää: Mistä johtuu ylöspäin taipuva lusikkakynsi ja mitä sille voi tehdä?

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla