Lääkärin mukaan kyseessä voi olla niin kilpirauhasen häiriö tai valtimosairaus. Löytyykö lukijoilta lämmittäviä vinkkejä raajakylmyydestä kärsivälle?

Pitääköhän minun kärsiä loppuikäni tästä ainaisesta palelemisesta?

Etenkin jalat ovat  kesälläkin niin jääkylmät, että niitä särkee. Joskus kylmä nousee pakaroihin asti. Kyllähän kätenikin ovat kylmät, mutta siihen olen jotenkin tottunut.

Kilpirauhaseni toimii laiskasti, mutta korvaushoito tyroksiinilla hoitaa sen. Rintasyövän jälkeen olen käyttänyt Tamofenia, ja glukosamiinia menee nivelrikkoon. Muita lääkkeitä ei ole. Olen 70-vuotias.
Nimimerkki Apua

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ainoa mitä sinulle ja lukuisille kohtalo­tovereillesi voi varmaksi sanoa on, että syy on ihoverisuonten supistumisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun näin tapahtuu, kehon ydinlämmin veri ei pääse ihon pintaan asti. Kylmä iho aiheuttaa sitten kylmäaistimuksen, kivun tunteenkin, ja lihasten alkavat väristä lämpöä tuottaakseen. Sinulle käy siis jo huoneenlämmössä samalla tavalla kuin muille vasta kylmemmässä ilmanalassa.

Kilpirauhasen vajaatoiminta, tietyt valtimoita ahtauttavat sairaudet, hauraus-raihnaisuus-oireyhtymä, alipaino, kroonistunut stressi tai anemia voivat olla raajakylmyyden syitä. Samoin vahva betasalpaajalääkitys tai hyvin alhainen
verenpaine.

Valtaosa palelijoista saa terveen paperit ja neuvon pysytellä lämpimänä ja harrastaa liikuntaa. Ontoltahan nuo vinkit saattavat kuulostaa. Jos verenpaine ei ole liian matala, voidaan kokeilla valtimoita laajentavia verenpainelääkkeitä.

Mutta lämmittävimmät vinkit voivat tulla toisilta palelijoilta. Löytyisiköhän lukijoiltamme sellaisia?

Kerro kokemuksia kylmistä käsistä ja jaloista sekä vinkkejä, miten pärjäät niiden kanssa alla olevassa kommentointikentässä.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla