Hilkka ja Terho Isokääntä vetävät senioritanssia joka viikko Ylivieskan nuoriso­seurantalolla. Tanssilattialla saavat treeniä muisti ja tasapaino, ja hikikin siinä tulee!

Savelan nuorisoseuralla kukkamekot heiluvat, nappaskengät narisevat ja nauru raikuu. Hyväntuulinen Terho Isokääntä, 64, pyöräyttää vai­moaan Hilkkaa, 64, vauhdikkaasti.

– Olemme harrastaneet yhdessä kansantansseja yli 30 vuotta, mutta ei polkkaa joka päivä jaksa. Senioritanssi on kevyempää, vaikka täältäkin lähdetään aina paita märkänä. Päätimme vaimon kanssa käydä kurssin, jotta saimme Ylivieskaan ryhmän. Vapaaehtoistyö on lähellä sydäntäni, ja meillä on mahtava yhteishenki, Terho kertoo.

Pariskunta vetää kerran viikossa senioritanssit, jotka ovat rentoja seuratansseja. Niillä on oma nimi, koreografia ja musiikki. Senioritanssi yhdistää vaikka sambaa tanhuun. Osa koreografioista voidaan tanssia istuen. Askelkuviot helppoja, ja samat 3–5 liikesarjaa toistuvat eri tansseissa. Pari vaihtuu jatkuvasti, eikä omaa paria tarvita.
Hilkka kertoo tanssin harjoittavan myös tasapainoa ja muistia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Parasta on iloinen yhdessäolo ja ryhmään kuuluminen. Yksinäiselle ihmiselle on tärkeää koskettaa toista. Kiristävä pipo laukeaa täällä. Pari miestä tuotiin tänne puolipakolla, mutta he saivat heti tanssitartunnan, Hilkka kertoo nauraen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Askeleet Saksasta

Senioritanssi on suojattu saksalainen tuotemerkki. Tanssia voivat opettaa vain ohjaajakurssin käyneet. He saavat käyttöönsä musiikki- ja koreografiamateriaalit.

  • Valtakunnallista Senioritanssipäivää vietetään 29.5.
  • Senioritanssi­­risteily 25.–27.8.

Lisätietoa: www.senioritanssi.fi

Lainaus:

Lainaus:

Olin muutama viikko sitten kuntoilutapahtumassa. Päivän kuvioon kuului myös senioritanssi.
Päivänselvää oli, etten siihen osallistu. Jo pelkästään sana senioritanssi toi mieleen tanssintaitajat, jotka kaiken osaajina vielä seniorinakin opettelevat jotain uutta. Ryhmässämme oli voimakastahtoisia ihmisiä, jotka hinasivat minut mukaansa.
Tanssi oli todella suunniteltu senioreille! Askelkuviot olivat lyhyitä ja niitä opeteltiin moneen, moneen kertaan ilman musiikkia. Kuinka ollakaan, minä opin ja musiikin tahdissa oli ihana mennä. Että minäkin, koko ikäni osaamistani arvellut!
Ryhmässämme oli vain kaksi miestä, eikä senioritanssi vaatinut omaa paria, parit vaihtuivat koko ajan.
Joten, seuratkaapa senioritanssi-ilmoituksia ja rohkeasti mukaan, suosittelee rokan syönyt.

Tarvitseeko kuntoiluun miestä ja jos saan kysyä, mihin osioon?

Voi rakkaus sentään, mikä ärripärri täällä on noin tympääntyneellä päällä!
Luepa tuo tekstini uudelleen, ja edellisetkin. Keravalla haikailtiin miehiä mukaan, minä tuossa tekstissäni yritin sanoa, ettei miehiä välttämättä tarvitse senioritanssiin, meidänkään ryhmässä ei ollut kuin kaksi.
Eikä koskaan ole tullut mieleenkään, että kuntoiluun tarvitaan miestä, mistä moinen mieleesi välähti?
Ei voi muuta sanoa kuin että teksti tulkitaan kuin halutaan.
Ja vielä, senioritanssin verran kevyttä ketkutusta kuuluu terveysosioon, usko pois! Tämän puhisi Ilmatar

Lainaus:

Mitähän tämäkin ketkutus aihe tekee terveys-osiossa?
Erittäin inhaa!!

Vanhat kun mieltää sen terveyden tärkeimmäksi asiaksi elämässä, tanssin jälkeen, partneri tanssilattialle on se kolmas tärkein.
On viisautta laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. :p

Sisältö jatkuu mainoksen alla